Bolu Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ali Çalışkan, trafik kazalarındaki ölümlerin azaltılmasında emniyet kemerinin çok önemli bir etken olduğunu söyledi. Çalışkan; “Ölümlü kazaların % 70’inde emniyet kemerinin takılı olmadığı tespit edilmiştir. Emniyet kemeri kazaları önleyemez ama kaza esnasında sizi korur. Sebeplerinizi bir kenara bırakın ve emniyet kemerinizi takın” dedi.

Haber: Aslı Akış

Emniyet Kemeri kullanım oranını yüzde 100’e çıkartıp trafik kazalarındaki ölüm ve yaralanmaları en az seviyeye düşürmeyi hedeflediklerini belirten Ali Çalışkan denetimlerin devam edeceğini vurguladı.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ali Çalışkan, Trafikte meydana gelen kazalarda emniyet kemeri kullanmanın önemi oldukça büyük olduğuna dikkat çekerek; “Emniyet kemerleri küçük çaplı kazaların yanı sıra ölüm ve ağır yaralanmaların olduğu kazalarda da büyük bir önem taşır. Yapılan istatistiki çalışmalarda ölümlü kazalarda % 70’in de emniyet kemerinin takılı olmadığı tespit edilmiştir. Kaza anında çarpmanın etkisiyle beraber araç içinde bulunan kişiler emniyet kemerleri takılı olmadığında araç içerisinde savrulup, birbirlerine vurabilecekleri gibi, aracın dışına da savrulabilirler. Hemen hemen bunları bilmeyen hiçbir sürücü yoktur ne yazık ki bizdeki emniyet kemeri kullanımı polis uygulama noktalarına yaklaştığımızda daha çok artış göstermektedir ama biz istiyoruz ki sadece şehirlerarasında değil şehir içinde emniyet kemerinin kullanımın artmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“DÖRDÜNCÜ KATTAN DÜŞMEYLE EŞ DEĞER”

Trafik kazalarının daha çok70 km/s hızın altında olduğunu ifade eden Çalışkan; “Örneğin 60 km hızdaki bir çarpma, 4’üncü kattan düşmeye eşdeğerdir. 30 km hızla giderken bile yapacağınız bir kazada yaralanma riskiniz çok fazla.  Emniyet kemeri takmamış yaralıların %80’i 70 km/s hızın altında giderken kaza yapmışlardır. Emniyet kemeri kazaları önleyemez ama kaza esnasında sizi korur. Aylarca hastane de yatmak veya ömür boyu tekerlekli sandalye mahkum olmaktansa sebeplerinizi bir kenara bırakın ve emniyet kemerinizi takın” açıklamasında bulundu.

“CEZAİ İŞLEM UYGULANMAYA DEVAM EDİLECEKTİR”

Ali Çalışkan, emniyet kemeri takmayanlara idari para cezası uygulanacağının altını çizerek; “Trafikte emniyet kemeri takma alışkanlığını %100 seviyesine çıkmasını sağlayana kadar denetimlerimiz ekiplerimiz tarafından ve MOBESE kameraları üzerinden etkin bir şekilde devam ederek kemerini takmayan sürücülerimize yönelik cezai işlem uygulanmaya devam edilecektir” diye belirtti.

Editör: TE Bilisim