Bolu’da gündüz vakti bir camiye giren hırsızlar, yakalanmamak için güvenlik kamerasının kaydedildiği cihazı da çaldılar.

Edinilen bilgiye göre, Karaçayır Mahallesi’nde bulunan Baysal Camii’ne sabah saatlerinde gelen kişi ya da kişiler, caminin içinde bilgisayar ve evrakların bulunduğu bölümün camını kırarak içeri girdiler.

İçeri giren hırsızlar masanın üzerinde gördükleri laptopu aldıktan sonra camiden ayrıldılar. Baysal Camii’nde görevli müezzin B.G. bilgisayarın çalındığını fark edince durumu önce Bolu Müftülüğü’ne daha sonra polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri camın kırılarak bilgisayarın çalındığı bölümde inceleme yaptıktan sonra, güvenlik kamerasının kaydedildiği cihazı aradı fakat hırsızların yakalanmamak için bilgisayarla birlikte kayıt cihazını da çaldıkları belirlendi.

Olay yeri inceleme ekipleri parmak izi çalışması yaparken, İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri bilgisayarı çalan hırsız ya da hırsızları yakalamak için caminin çevresindeki iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

Editör: TE Bilisim