Boluspor, TFF 1’inci ligin 8’inci haftasında deplasmanda oynayacağı Ankaragücü karşılaşmasının hazırlıklarını kendi tesislerinde yaptığı çalışmalarla sürdürüyor. Kırmızı beyazlıların teknik direktörü Fuat Çapa, yapılan antrenman öncesinde açıklamalarda bulundu.

Ligde 8 puanla 11’inci sırada bulunan Boluspor’da, Ankaragücü hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Boluspor’da teknik direktör Fuat Çapa, takımın son oynadığı Altınordu karşılaşması, sakat oyuncuların son durumu ve Andre Santos ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çapa; “Devre arasına kadar mümkün olduğu kadar ilk 5-6’nın içersinde olup, yarışın içinde olmak istiyoruz. Oradan kopmamak istiyoruz. Ondan sonrada herkes belirli bir seviyeye geldikten sonra artık oturup ondan sonraki planlamayı yapmak istiyoruz” dedi.

Haber: Burhan Yeşiltaş

“BERABERE KALIP, ÜZÜLECEĞİMİZ KARŞILAŞMADA MAĞLUP OLDUK”

Çapa, ilk olarak ligin 7’inci haftasında kendi sahalarında konuk ettikleri Altınordu maçını değerlendirerek; “Öncelikle son 3 haftaya bakmak lazım. İçerde oynadığımız Adana Demirspor karşılaşması var devamında Erzurum deplasmanında çok eksik bir kadro ile gitmemize rağmen hem oyun hem skor olarak istemiş olduğumuz skoru alıp, Altınordu’ya karşıda iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Oyun olarak ta gayet iyi oynadığımızı düşünüyorum. Karşılaşmanın ilk 15–20 dakikası isteğimiz gibi değildi. Rakipte çok iyi oynamadı. Şanssız olarak yemiş olduğumuz bir gol var. Ama ondan sonraki süreçte, ne istediğini bilen bir oyunla oynadık. Açıkçası bu bizi mutlu etti. Berabere kalıpta, üzüleceğimiz karşılaşmada mağlup olduk. Futbolun güzel tarafı oyunun iyi olması, pozisyon zenginliğinin olması. Bundan sonraki süreçte de onun üzerinde durup girmiş olduğumuz pozisyonları daha iyi değerlendirmek adına, çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu arayı iyi değerlendirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

“TAKIM İÇİNDEKİ REKABET ARTACAK”

Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa, sakatlıkları bulunan oyuncular hakkında da bilgiler vererek şöyle konuştu: “Sakat olan oyuncularımız 1 veya 2 tanesi dışında tamamen takıma katıldılar. Onların şu an hangi seviyede olup olmadıklarını yapacağımız antrenmanlar ve Pazar günü oynayacağımız karşılaşmada görmüş olacağız. Belki bize direk 90 dakika katkı sağlayamazlar ama en azından hamle oyuncusu olarak bize çok büyük katkı sağlayacaklardır. Çünkü sayı olarak az sayı değil. 8–9 tane oyuncudan bahsediyoruz. Hepsi de birbirinden değerli oyunculardan bahsediyoruz. Takım içindeki rekabet artacak. Bu da güzel olan bir şey. Şu anda takımın havası gayet güzel. Çalışma, istek ve arzuları gerçekten çok iyi.”

“YARIŞIN İÇİNDE OLMAK İSTİYORUZ”

Çapa, devre arasına kadar ilk 6’dan kopmak istemediklerini ve devre arasında gerekli planlamayı yapmak istediklerini söyleyerek; “Bundan sonraki süreçte daha iyi bir Boluspor olacak diye düşünüyorum. Devre arasına kadar mümkün olduğu kadar ilk 5-6’nın içersinde olup, yarışın içinde olmak istiyoruz. Oradan kopmamak istiyoruz. Ondan sonrada herkes belirli bir seviyeye geldikten sonra artık oturup ondan sonraki planlamayı yapmak istiyoruz” dedi.

“ANDRE SANTOS’TAN HERKESİN BEKLENTİSİ ÇOK FAZLA”

Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa, takım kaptanı Andre Santos ile ilgili de bilgiler vererek şunları dile getirdi: “Andre Santos, dünden itibaren takımla antrenmanlara katıldı. Bundan sonra artık antrenmanlarda vermiş olduğu reaksiyona bağlı. Andre’den herkesin beklentisi çok fazla. Geçmiş sezonda yapmış oldukları ortada. Hem atmış olduğu goller hem yapmış olduğu asistler oyun içersindeki liderliğiyle çok fazla bize katkı sağladı. Bunu da sezonun ilk haftalarında eksikliğini çok fazla hissettik. Ama Andre Santos’un bize çok şeyler katacağını bizler biliyoruz, tüm Bolu’yu biliyor, takım arkadaşları da çok iyi bir şekilde biliyor. Ama bunu önümüzdeki hafta mı 2 hafta sonra mı tam olarak yapar veya 3 hafta mı sürer bunu bundan sonraki süreçte yapacağı antrenmanlardaki göstereceği performans, sahada almış olduğu süreç belirleyecek.”

Editör: TE Bilisim