30 Mayıs’ta çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen Boluspor Kongresi Karaçayır’da bulunan Boluspor Kapalı Halı Sahada düzenlendi.

Mevcut Başkan Necip Çarıkcı’nın tek liste ile girdiği seçimde başka aday çıkmadı. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği kongrede Boluspor Eski Başkanı Savaş Abak 50 civarında delege ile birlikte kongreyi terk etti. Kalan üyelerin oylarını alan Boluspor Başkanı Necip Çarıkcı tekrar başkan seçildi.

Kongrede konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise birlik ve beraberlik mesajları verdi. Özcan, “Bu kongre sonucunda kim seçilir, ama sonunda tüm başkanlarımızın burada taraftara birlik mesajı vermesini arzu ediyorum.” dedi.

MEHMET FATİH YALINIZ

Boluspor’un kongresine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu Belediye Eski Başkanları Necdet Gören ve Alaaddin Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, delegeler ve taraftarlar katıldı.

Kongre gündem maddeleri gereği, ilk olarak divan heyeti oluşturuldu. Divana, Necdet Gören, Remzi Kocaman Mustafa Nuri Gürsoy seçildi. Daha sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Kongrede, görevdeki yönetimin yaptığı faaliyetlerin anlatıldığı bir tanıtım filmi yayınlandı.

Daha sonra mevcut Başkan Necip Çarıkcı konuşmasını yaptı. Çarıkcı konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “ 2016 yılında başkan oldum. 3 yıl geçti ve kongremizi yapıyoruz. 3 büyük konu var. İki playoff yaptık ama başarı gösteremedik. Bunun en büyük sebebi bütçe. Rakip takımların bütçesi milyonken biz 11 – 12 milyon bütçe ile playoff yaptık. Bu sene de sezona iyi başlamamıza rağmen iyi devam edemedik. Herkes sordu ne oldu? Bu sene sezoan iyi başladık, en güvendiğimiz Melih Okutanın sakatlanması, Umut Meraş’ın transferi ile maalesef puan kaybetmeye başladık. Bu kulüpte eski başkanlarıma teşekkür ediyorum. Bu kulüp başkanlığının ne kadar zor olduğunu herhalde bizden daha iyi bilirler. Biz bunları yaparken, hiç ceza almadık, mevcut Boluspor kulübünün bir tane dosyası yok bu bizim için büyük başarı. Bu kongre sürecinde en çok dışarıda konuşulan Boluspor’un borç durumu. Şu an Boluspor kulübünün 12 milyon borcu var. Buna karşılık 7 milyon alacağı var, 20 milyon borç maalesef bu bir ay içinde konuşuldu. 7 milyon alacak içinde eğer başkanlarımız federasyona gidecek garanti 1.5 milyonun yarısı mayıs taksiti. Diğer yarısı da Türkiye Kupası parası. Maalesef federasyon bu parayı ödeyemiyor. Bein ödeme yapamıyor. Ödenecek bir tane borç var otoparklardan gelen bir çek var 3 yıldan beri bu çek bekliyor. Bizim şu an kulübün borcu 12 milyon. 12 milyon borcun içinde 1.5 milyon belediyeye borcumuz var. Bir kısmı da vergi dairesine borç var. Bu borcun içinde sadece yönetim kurulumuz playoff yaptık. Bu süreçte 3 milyon da yatırım yaptık. Sadece ledler 1.1 milyon TL. her sene 85 bin TL para veriyorduk. Biz 10 yıl içinde bu ledleri bedavaya getireceğiz. Bu durumda Boluspor borcu 1 milyon TL’dir. Boluspor yönetimi olarak ledler için ihaleye çıktık. En yüksek fiyatı veren firmaya kullanımını verdik. Biz 65 bin TL veren Necip Çarıkcı’nın yeğeni deniyor biz en iyi şekilde bu ihaleyi yaptık. Benim ne şahsıma ne akrabalarıma yatırımım olmadı.”

“Kulübü bölersen başarılı olma şansı yok”

Daha sonra eski Başkan Savaş Abak bir konuşma yaptı. Abak şunları söyledi; “2013 – 2014 sezonunu herkes biliyor. Yüksek katılımlı bir kongre oldu. Sonra olağanüstü kongre kararı alındı. O dönem yardımcı olmuştum. Sonra da Cavit Bey’in hastanesinde toplandık, Necip Bey’e kulübü al dedim. Bu kulübü almadı. Benim de özel şartlarım var 2,5 – 3 milyon TL toplanırsa ben alırım dedi. O dönem elimizi taşın altına koyduk. Benzinlik projesi yaptık, kaç TL borç bıraktık, ben o dönem bunu herkese ilan ettim. Şimdi mali tablo gören yok. 5 milyon 612 bin TL ile ben bu kulübü devrettim. Ama bizden sonra paralar geldi, çok kısa bir sürede 3 milyon TL geldi. Biz acemi olduğumuz için bu kadar bıraktık. Sonra karalama kampanyaları ve delegeleri etkileme çalışmaları yapıldı. Biz bu ligi ister üçüncü ister on altıncı bitirelim başarı üst lige çıkmaktır. Burada bu kadar delege yönetici var bunları bölersen, bu kulübün başarılı olma imkanı yok.

Kongreye bir iki ay kala yeni delegeler eklendi. Boluspor’un üye sayısı 700 – 800 kişiye ulaştı. Ben o dönem 29 kişinin haricinde delege yapmadım. Ecrimisil mevzusunda siz ne yaptınız inat ettiniz 414 bin TL olarak imzaladınız siz kendi şirketinizde bunları ödemezsiniz. Bu kulübün bu tarihe kadar bu kadar borcu olmamış, hiç bu kadar yanlış işler yapılmamış. 2 milyon borç varsa buyurun tekrar kulübü yönetin. Bizim isteğimiz bağımsız biri gelsin kulübü incelesin ne kadar borcu var bu net bir şekilde ortaya çıksın. Biz bir şey demiyoruz, hatalı iş olabilir ama bizler kulübü tertemiz teslim ettik.”

Abak’ın ve bazı delegelerin konuşmalarının ardından Necip Çarıkcı iddialara cevap verdi. Çarıkcı, ecrimisil konusunda, “100 bin borç vardı 400 bin verdik deniyor. Bizim 500 bin borcumuz vardı bir kuruş faiz vermedik. Şahin Ertem Ankara’ya yazı yazmasaydı böyle bir borç olmayacaktı.” dedi. Necip Çarıkcı, transferler konusunda da işadamlarından yardım alındığını ve Boluspor’un zarara sokulmadığını ifade etti. Başarılı kulüplerde borç olduğunu söyleyen Çarıkcı, öncelikli amacının kulübü borca sokmamak olduğunu belirtti.

Çarıkcı’nın ardından tekrar söz alan Boluspor Eski Başkanı Savaş Abak, bu sefer sert sözlerle Çarıkcı’ya yüklendi. Abak’ın sözleri kongrede soğuk rüzgarlar esmesine neden olurken, konuşmaların tamamlanmasının ardından Abak ve beraberindeki 50 civarında delege kongreyi terk etti.

Kongrede bir konuşma da Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptı. Eski başkanların ve başkan adaylarının kol kola girerek taraftara birlik ve beraberlik mesajı vermesi gerektiğinin altını çizen Başkan Özcan şöyle konuştu; “Taraftar her kongrede içeri alınmalı. Taraftarın bu atmosferi yaşaması sağlanmalı. Yıllardır bu kongrelere gelirim, yönetimlerde de bulunduk. Çok CHP kurultayı izledik bizde bile bu kadar ağır konuşmalar olmadı. Boluspor hepimizin, hepimizin emeği var. Ama biz ortak değeri yerin dibine sokuyoruz, kendi değerimizi kendimiz düşürüyoruz. Bundan kimse kazançlı çıkmaz. Ciddi bir borç var, her şeye rağmen birçok takıma göre durum kötü değil. Bundan sonraki yönetimler de bu yönetim de doğru veya yanlış işler yapabilir. Bu yıl zor bir yıl olacak. Devlet olarak da, belediyeler olarak da hepimiz etkileniyoruz. Gelecek yönetim kim olursa parayı dikkatli harcamak zorunda. Boluspor’umuza geçmişte katkı veren kim varsa, ben hepsinin önünde saygı ile eğiliyorum herkesin böyle yapması lazım. Kongrelerde elbet hesap soracak ama bunun da üslup içinde yapılması lazım. Bu kongre sonucunda kim seçilir, ama sonunda tüm başkanlarımızın burada taraftara birlik mesajı vermesini arzu ediyorum.

“Ya şirketleşelim, ya bu tartışmayı bir kenara bırakalım”

Biz yıllardır şirketleşme konuşuyoruz. Artık bu tartışmanın bitmesi lazım. Ya şirketleşeceğiz, ya da dernek olarak devam edeceğiz. Şirketleşme konusunda yeterli bilgiye sahip değiliz. Bu önümüzdeki süreçte konuşalım, komisyon kuralım, eğer şirketleşelim derlerse olağanüstü bir kongre toplayıp buna nokta koyalım. Yapılmaz denilirse de bu tartışmayı bir kenara bırakalım.

“Kim olursa olsun aynı desteği veririm”

Bizler vatandaşın teveccühü ile göreve başladık. Bizden önceki belediye başkanları da Boluspor’u seviyordu. Benim farkım şu ben tribündeydim, çocukken top topladım, bilet paramız olmadığı zaman kapıda bekleyen taraftarlardan biriydim. Dolayısıyla benim için kulüp başkanı kim olursa olsun önemli değil. Kim başkan olursa olsun ne bir fazla ne bir eksik aynı desteği veririm.

Konuşmaların ardından raporlar ve tahmini bütçe okundu ve onaylandı.

Kongrenin sonunda adaylık açıklamasını yapan Necip Çarıkcı, “2004’te aldığımız kulübü bugüne getirdik. Başkanlık konusunda görüşmeler yaptım. Başta Oktay Ercan, Ercan Albayrak, Abdullah abat. Bu süre zarfında da elimden ne geliyorsa yapacağımı söylemiştim. Yorulmuştum artık, ekonomik şartlar zarar vermişti. En son Abdullah Abat’la görüştüm. Bir gün süre vardı, sayın başkanla görüştük, kendisi bu konuda hazır olmadığını söyledi. Sonra ben tekrar aday oldum. Bizim bugün en çok konuştuğumuz borç konusu. Yüksek divan kurulumuz bütün hesaplarımızı inceledi. Bundan sonra taraftar şampiyonluk bekliyor. Bizim büyük bir sanayimiz iş adamımız yok. Mütevazı bütçelerle bu işi yapıyoruz. Bu sene zor bir sene inşallah hep beraber eski başkanlarla da beraber bu ligde başarılar sağlarız, yeni sezon Boluspor’a hayırlı olsun.” dedi.

Kongre seçim ile sona erdi. Necip Çarıkcı’dan başka aday çıkmaması nedeniyle, oylamanın açık yapılması delegelerin oylarına sunuldu. Açık oylamanın kabul edilmesi ile yapılan oylamada Necip Çarıkcı ve yönetim kurulu listesi kabul edildi.

Liste şu şekilde:

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

1-Necip Çarıkcı

2-Metin Kumaş

3-Nejat Öztürk

4-Bayram Ali Aydoğanlı

5-Ercan Albayrak

6-Adil Semercioğlu

7-Murat Sarper Şen

8-Abdullah Onur

9-Sebahi Demirbaş

10-Serdar Yıldız

11-Sinan Barut

12-Ali Murat Ünsal

13-Sabahattin Ahmet Yamaner

14-İlker Aktaş

15-Hakkı Öztabağ

16-Dursun Kayman

17-Tolga Başoğlu

18-Rıdvan Sırdaş

19-Hakan Baytar

20-Adem Soykan

21-Murat Avcı

22-Mehmet Ali Atalay

23-Kadri Özersin

24-Haşim Erdoğan

25-Aydın Güler

26-Alper Altuntaş

27-Salih Burak Özkan

28-Hüseyin Kayalıoğlu

29- Serkan Süzgen

30-Abdullah Ayarcan

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER

1-Oktay Ercan

2-Mustafa Öztürk

3-Ahmet Yaman

4-Abdullah Unan

5-Oktay Türk

6-Mehmet Urul

7-Ayhan Acar

8-Metin Örgün

9-Kamber Öztoprak

DENETİM KURULU ASİL ÜYELER

1-Ahmet Yoltaş

2-Fahrettin Başaran

3-İlhami Kesen

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELER

1-Berk Kutlukkaya

2-Aşkın Altu Yaşın

3-Hasan Yavuz

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim