Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya, yaptığı açıklama ile partilerin eşit şartlarda seçim kampanyası yürütmediğini söyledi. Bolu’nun her yerinde AK Parti reklamları olduğunu söyleyen Çetinkaya mütevazilik tavsiyesinde bulundu. Çetinkaya ayrıca “İzzet Baysal Caddesinde Bolu Belediyesine ait aydınlatma direkleri reklam mecrasına dönüştürülerek, yeni bir reklam alanı icat edilmiştir. Bu alan ise seçimlere katılan hiçbir siyasi partinin haberi olmadan tamamen AK Parti’ye tahsis edilerek adeta mevcut görüntü kirliliğinin dozu artırılmıştır.” diyerek bazı sorular sordu.

Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya yaptığı basın açıklamasında partisinin 31 Mart yerel seçimleri bünyesinde yürüttüğü çalışmaları değerlendirdi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Bolu’da da tüm seçim bölgelerinde tek başına seçime giren tek parti olduklarının altını çizen Çetinkaya “Adaylarımız ve teşkilatımız Bolu’nun her yerinde hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. Tüm seçim bölgelerinde seçimleri kazanmak üzere çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“SEÇİM KAMPANYASI ADİL ŞARTLARDA YAPILMIYOR”

Siyasi Partilerinin eşit şartlarda kampanya yürütmediklerini söyleyen Çetinkaya, “İktidar partisi çok yüksek bütçelerle ve devlet imkanlarını da kullanarak propaganda yapıyor. Maalesef Türkiye’de devlet imkanlarını kullanılarak seçim çalışması yapmak artık vaka-ı adiye oldu. İnşallah biz buna son vereceğiz. Diğer siyasi partilere de belli miktarlarda hazine yardımı yapılıyor. Biz ise tamamen teşkilatımızın fedakârca yaptığı bağışlarla seçim sürecini yürütüyoruz.” şeklinde konuştu.

“GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ VAR”

Çetinkaya, Bolu’da bir görüntü kirliliği olduğunu belirterek, “Şu an Bolu’da nereye baksanız her yerde AK Parti’nin reklamları var. Bu görüntü kirliliği olduğu gibi aynı zamanda israftır. Bunu vatandaşlarımızın da bu şekilde değerlendirdiğini görüyoruz. Ekonomik krizin had safhada olduğu bir dönemde ben kendilerine mütevaziliği tavsiye ediyorum.” dedi.

“USULSÜZLÜK YAPILIYOR”

Çetinkaya açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Seçim mevzuatı gereği seçimden önceki son 4 haftada ilçe seçim kurulları açık alan reklam mecraları için tüm siyasi partilerden talep toplar. Bolu Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından özel sektöre ait aydınlatma direkleri ve billboardlar için partimize de resmi yazı gönderilerek talebimiz sorulmuştur. Fakat seçime son 20 gün kala İzzet Baysal Caddesinde Bolu Belediye’sine ait aydınlatma direkleri reklam mecrasına dönüştürülerek, yeni bir reklam alanı icat edilmiştir. Bu alan ise seçimlere katılan hiçbir siyasi partinin haberi olmadan tamamen AK Parti’ye tahsis edilerek adeta mevcut görüntü kirliliğinin dozu artırılmıştır. Şimdi basın aracılığıyla kamuoyu nezdinde şu soruları sormak istiyorum:

-Seçime özel olarak icat edilen bu reklam mecraları kimin ya da kimlerin talimatı ile oluşturulmuştur?

-Bolu Belediyesi İlçe Seçim Kurulu’na böyle bir reklam mecrası olduğu yönünde bir bilgi vermiş midir?

-Bilgi verildi ise İlçe Seçim Kurulu seçime katılan diğer siyasi partilerden niçin talep toplamamıştır?

-Bilgi verilmedi ise İlçe Seçim Kurulu bu usulsüzlüğe niçin müdahale etmemiştir?

-AK Parti İzzet Baysal Caddesi üzerinde bulunan bu aydınlatma direklerine reklam vermek için Bolu Belediyesi’ne ne kadar kira bedeli ödemiştir? Ya da kira bedeli ödeyecek midir?

Bu konuda çok daha fazla soru sorulabilir, şimdilik bu kadarla iktifa ediyoruz. Sizlerin aracılığı ile de bu konunun takipçisi olacağımızı ve gerekli mercilere müracaatlarımızı yapacağımızı belirtmek isterim.

31 Mart yerel seçimlerinin Bolu’muz ve Türkiye için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.”

Editör: TE Bilisim