Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Örgütleri tarafından, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesinde İzzet Baysal Caddesinde seçim bürosu açıldı. 

MEHMET FATİH YALINIZ

İzzet Baysal Caddesi üzerinde faaliyete geçirilen seçim bürosunun açılış törenine CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Bolu Milletvekili Adayları Özer Özcan ve Cahit Çıngı, CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu ve partililer katıldı.

Açılış töreni öncesi ilk konuşmayı CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu yaptı. Karsu, “İlk seçim büromuzu açmış bulunmaktayız. Laik demokratik cumhuriyetçilerin ortak ocağı Cumhuriyet Halk Partisidir. Hepimiz biriz, bir olduğumuz zaman bir değeriz, bir olmadığımız zaman değerimiz düşmektedir. Onun için sevginin hakim olduğu, adalete güvendiğimiz bir ortamda sizleri bu yuvada bekliyorum.” dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, ise hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimlerinde başarılı olacaklarını kaydetti. Özcan şöyle konuştu; “Seçim startını verdik. Aslında dün başlamış olduk. Dün burada güzel bir miting yaptık. Bu mitingde emeği geçen il başkanımızı, ilçe başkanımızı, yöneticilerimizi ayrı ayrı kutluyorum. Gerçekten güzel oldu coşkulu bir başlangıç yapmış olduk. Bugün de burada ilk seçim büromuzu açıyoruz başka seçim bürolarımız da mutlaka olacak. Bundan sonra da biz il başkanımızın başkanlığında bir toplantı yapıp iş bölümü yapacağız. Ben umutluyum, daha başarılı olacağız. Hem cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hem de genel seçimlerde yüzümü daha çok gülecek. Her zamankinden daha çok çalışacağıma da söz veriyorum.”

CHP 2. Sıra Milletvekili Adayı Özer Özcan ise mitingde emeği geçen partililerine teşekkür etti. Özcan, “Dünkü mitingindeki başarıdan dolayı emeği geçen bütün yönetici arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Ama bir grup daha var kadınlarımız ve gençlerimiz. Büyük bir şevk ile büyük bir heyecan ve katılım ile yüzümüzü güldürdüler. Haklılığımızı ifade edilen sözler, ulusal basında da yer buldu. Dolayısıyla Bolu Köroğlu gibi önder oldu. Umarım bu netice seçim sonuçlarına da tesir edecektir. Biz burada birinci parti olabilmek için çalışacağız. Geçmişte siyasi hayatta birinci olan partilerin nasıl baraj altında kaldıklarını da gördükten sonra bu halka sonuna kadar güveniyorum. Yaralıyız, çok hücum var, ne çöplüğümüz kaldı ne tezekliğimiz. Sabır ile dişlerimizi sıkıyoruz, efendiliğimizi bozmayacağız. Ne kadar sert saldırılırsa saldırılsın biz sevgiyle, merhametle davranacağız. Çünkü biz huzur istiyoruz. Sabrın sonundaki söz biraz ağır olur bizi söyletmesinler. Söylemememiz ürktüğümüzden değildir. Biz kardeşçe huzur içinde yaşamak istiyoruz.” diye konuştu.

Açılış töreninde son konuşmayı CHP 3. Sıra Milletvekili Adayı Cahit Çıngı yaptı. Çıngı, “Dün Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce’yi Bolu Halkı bağrına bastı. Bu karşılama hepimizi memnun etti ve heyecanlandırdı. Bu heyecanı biz önde olmamıza rağmen mitingin her aşamasında hissettik. Sayın İnce’yi yolcu ederken, heyecanı, vatandaşımızın ilgi ve sevgisi had safhadaydı. Bu gördüklerimiz güzel günlerin habercisi. Hedefimiz ülkemizde evvela sevgi ve barış ortamını yeşertmek, ülkemize parlamenter demokratik sistemin tekrar kazandırmak, bu uğurda hep beraber el ele kol kola çalışacağız.” dedi.

 

Konuşmaların ardından, CHP Seçim bürosunun açılışı kurdele kesilerek yapıldı.

Editör: TE Bilisim