Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Meclis üyeleri, Bolu Belediyesi İmar Komisyonuna üye seçilmesi esnasında yaşananlarla ilgili Bolu Adliyesine giderek dilekçe verdiler. 

MEHMET FATİH YALINIZ

CHP’liler tarafından dilekçe verilmeden önce Bolu Adliyesi girişinde bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına, CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, CHP Belediye Başkan Aday Adayı ve Belediye Meclis Üyesi Erhan Beykoz, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Burada partililer adına basın açıklamasını yapan CHP Bolu Belediye Meclis Üyesi Mustafa Fahrettin Aksoy, 7 ay boyunca imar komisyonuna CHP’den üye seçilmediğini söyledi.

Mustafa Fahrettin Aksoy, yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Nisan ayı ilk meclis toplantısından günümüze kadar geçen 7 ay boyunca imar komisyonuna üye seçilmesi esnasında CHP meclis grubunun almış olduğu karara saygı göstermeyerek CHP komisyon üyelerini belirlemek isteyen AKP meclis üyelerini ve buna olur veren Belediye Başkanını yargıya ve de dolayısı ile Bolu Kamuoyuna şikâyet etmek için burada toplanmış bulunuyoruz.

5393 sayılı Belediye Kanununun hiçbir maddesin de bir siyasi parti gurubunun diğer siyasi parti meclis komisyon üyelerini de seçebilir diye bir maddesi yoktur.

Buna rağmen saygısızlık, haksızlık ve siyasi ahlaksızlık kuralları kullanılarak Bolunun sorunlarının tartışılması gereken meclis toplantılarının gündemi kişisel komplekslerle fuzuli olarak işgal edilmektedir. Bu adaletsizliğe Sayın Belediye Başkanı son vermelidir.

Mustafa Fahrettin Aksoy un imar komisyonunda olmamasının sebebini Bolu kamuoyu merak etmektedir. Sayın Belediye Başkanının bu konuya açıklık getirmesi gerekir. Paylaşılmak istenmeyen nedir acaba?

Buradan kanun oluşturanları da uyarmak istiyorum. Seçilmiş olmasına rağmen insanlar hırslarına yenik düşebilirler. Bunun önünü kesmek ve hukuku oluşturabilmek için 5393 sayılı belediye kanununun 24.maddesine şöyle bir paragraf eklenmelidir. Hiçbir siyasi parti gurubu ya da üyesi, diğer parti meclis komisyon üyeleri ya da üyesi seçilmesi hakkında teklif veremez. Siyasi partiler komisyonlarda görev alacak kendi üyelerinin seçim hakkını hiç kimse ile paylaşmaz.

İmar Komisyonda alınan tüm kararlar geçersiz ve şaibe altındadır. Nisan ayından günümüze kadar geçen zaman içerisinde imar komisyonunda alman kararlara isteyen vatandaşlarımız itiraz edebilir. Çünkü hiç birinde CHP üyesi yoktur. Komisyon sadece AKP gurubunun üyelerinden oluşmuştur. Buda hukuka aykırıdır.”

Editör: TE Bilisim