Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın, Bolu’da faaliyet gösteren Ak Piliç firmasının hayır çarşısına bağışta bulunmadığı iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu.

 Haber :  ASLI AKIŞ

 Parti binasında gerçekleşen basın açıklamasına CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, CHP Bolu Belediye Başkan aday adayları Cahit Çıngı ve Erhan Beykoz,  CHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Aksoy, Sami Özdemir ve kalabalık partili gurubu katıldı.

Bolu Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci oturumunda başkan Alaaddin Yılmaz’ın Ak Piliç sahibi CHP Meclis üyesi Mustafa Fahrettin Aksoy’a yönelik “Hayır Çarşısı'na hayrı olmamıştır” söylemine CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu tepki gösterdi.

CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, tavukçuluk sektöründeki firmaların eleştirilmesini kınadığını söyleyerek; Bolu Belediye Başkanı Sayın Alaaddin Yılmaz’ın ekim ayından bu yana stresli, bana göre akla ve mantığa dayanmayan açıklamaları mevcut. Bu açıklamaları Bolu’ya ciddi anlamda zarar veriyor. İlimizde faaliyet gösteren ve binlerce kişiye ekmek kapısı olan ‘tavukçuluk’ sektörünün değerli entegre firmalarını eleştirmesini şiddetle kınıyorum. Bizim Belediye Meclis Üyemiz Sayın Mustafa Fahrettin Aksoy da Bolu’da hizmet veren son derece kıymetli bir firmanın sahibi. Tahmin ediyorum ki, siyasi olarak gündeme gelmek için, bu işi siyasi bir hale sokmak için Mustafa beyi de bu işin içine karıştırıyor”

“AKLA YATKIN BİR ŞEY DEĞİLDİR”

Bolu’daki tavukçuluk firmalarının Bolu halkının geçim kaynağı olduğunu ifade eden Ersan Türkoğlu; “Sayın Alaaddin Yılmaz’ın 7 Ekim’de Belediye Meclis Toplantısı’nda söylediği şu; ‘Bu tavukçuluk firmaları Bolulu değil, Bolu’dan geçinenler’ Binlerce insan çalıştıran, Bolu’da 4 bin-5 bin üreticimize ekmek kapısı veren bu tesislere bu cümleleri kurmak ne akla nede fikre yatkın bir şey değildir. Sayın Alaaddin Yılmaz hangi akla uyarak böyle bir cümle kurdu bilmiyorum ama bu firmalar yıllardır, Alaaddin Yılmaz belediye başkanı olmadan önce de Bolu’ya hizmet veriyorlardı. Bugün Bolu’da faaliyet veren firmalarımız 5 binin üzerinde köylünün geçim kaynağıdır” dedi.

“BOLU HALKINA KÖTÜ TANITMAYA HAKKI YOK”

Başkan Yılmaz’ın yatırımcıları hedef haline getirmeye ve acımasızca eleştirmeye hakkı olmadığını söyleyen Ersan Türkoğlu, “Böylesi önemli olan firmalara ve bu firmalardan biri olan Ak Piliç’e sadece Bolu’da belediye tarafından halkımızın hizmetine sunulan aşevinin harcamalarına katkıda bulunmadığı için bu kadar acımasızca eleştiri yöneltmek, bu firmalarımız hedef tahtası haline getirmek, her şeyden önce Bolu’ya ihanettir. Diğer iller, yatırımcıları kendi illerine çekmek için var gücü ile uğraşırken, illerine katkı sunacak işletmeleri altyapıyla, vergi indirimi ile teşviklerle illerine çekmeye çalışan siyasiler, belediye başkanları, milletvekilleri varken, Sayın Alaaddin Yılmaz’ın hali hazırda Bolu’muzda hizmet veren bu firmaları Bolu halkına bu kadar kötü tanıtmaya hakkı yok diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“BAŞKAN YILMAZ TEHDİTKAR DİL KULLANIYOR”

Alaaddin Yılmaz’ın tehditkar bir dil kullandığını ifade eden Türkoğlu; “Ben bunları, 3 dönem kuralına takılan, parti içinde ciddi bir yarışın olduğu ve bu yüzden çok yoğun stres yaşayan Alaaddin Yılmaz’ın akla, hayale gelmeyen, mantığa sığmayan açıklamaları olarak görüyorum. Sayın Alaaddin Yılmaz böyle bir açıklama yaparak, inancından dolayı aşevine destek, bağışta bulunan insanları da zan altında bırakmıştır. Sayın Alaaddin Yılmaz bu açıklamasında tehditkar bir dil kullanmıştır. ‘Aşevine yardım etmeyenleri deşifre edeceğim’ demiştir. Şimdi insanların aklına ‘acaba Alaaddin Yılmaz bu insanlardan zorla mı bağış topluyor’ sorusu gelmez mi? ‘300 milyon liranın üzerinde bir bütçeye sahibiz’ diye övünen Sayın Alaaddin Yılmaz, bu yaptığıyla kendini yalanlamış oluyor. Bu kadar büyük bir belediye bütçesine sahip kuruluş, gelen yardımları da kabul etmez. Çünkü siz belediyesiniz, ticari işletmelerle münasebetleriniz var. Halkın size verdiği görevler var, bu görevleri yerine getirmeniz lazım. Belediyeyi boynu eğik duruma düşürmemek için, belediyenin bu tür yardımları zaten almaması lazım. Alırsa, bir sıkıntı vardır demektir” diye konuştu.

 

“İMAR RANTINDAN KÖŞEYİ DÖNENLERİN PEŞİNE DÜŞSÜN”

Yılmaz’ın Bolu’daki yatırımcılar ve fabrikalar ile uğraşmayı bırakması gerektiği belirten Türkoğlu; ”Ben Bolu’daki insanların hayırsever olduğuna yürekten inanıyorum. En kalbi duygularıyla, inançlarıyla yardım ettiklerine inanıyorum ama Sayın Aladdin Yılmaz bu açıklamayı yaparak, bölgemizde faaliyet gösteren bu entegrelere, aşevine koşulsuz şartsız destek veren hayırseverlere ve Bolu’ya zarar vermiştir. Ekonomik kriz süreci içerisindeyiz. Hiçbir kurum yöneticisinin, siyasi parti temsilcisinin bu süreçte, bu tür ego tatmini cümlelerle, hal ve hareketlerle, yaşadığımız ili ve ülkeyi daha da sıkıntıya sokmaya hakkı yok. Eğer Sayın Aladdin Yılmaz Bolu’dan geçinenleri merak ediyorsa cevap çok basit. Binlerce kişiyi çalıştıran fabrikalarımızla, yatırımcılarımızla uğraşmayı bıraksın, imar rantından, kimseye faydası olmadan köşeyi dönenlerin peşine düşsün, bu Bolu’ya büyük hizmettir” şeklinde konuştu.

 

“DİĞER FİRMALARIN SPONSORLUĞUNU YAPIYOR”

Ersan Türkoğlu’ndan sonra söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Mustafa Aksoy, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın kendisini suçladığını ve diğer firmalara karşı küçük düşürmek istediğini belirterek; “Yakın zamana kadar 6 tavukçuluk firmasıydık. Bu gün ekonomik şartlardan dolayı 3 firma zor şartlarda faaliyetlerine devam ediyoruz. Buna rağmen sayın başkan benim firmamı isim olarak zikrederek Hayır Çarşısına yardım yapmıyor gibi suçlamaya maruz bırakması diğer firmaların sponsorluğunu yapıyor izlenimi veriyor. Çünkü sayın başkan bir tavuk üreticisi ve firma ile çalışıyor. Diğer firma ile çok iyi iş ve dostluk ilişkileri var. Bir dostluğunu kuramadığımız ben varım. Beni diğer firmalara karşı küçük düşürmek, pazardaki payımı azaltmak böyle saygısızca bir belediye başkanına yakışmayan tarzda oyunlara müracaat ediyor” dedi.

“ZORLA HAYIR YAPTIRMAK İSTİYOR”

Mustafa Aksoy, “Bizim inancımızda hayırlar gizli yapılır” Sayın başkan zorla hayır yaptırmak istiyor diyerek; “Hayır çarşısına vermiş olduğu isim bence doğru değil. Hayır dinimizce ulvi bir kelimedir. Orada her şey aleni. Sayın başkanın inancı nedir bilmiyorum. Yeni bir mezhep mi çıktı da biz bilmiyoruz? Sayın başkan zorla hayır yaptırmak istiyor. Bizim inancımızda hayırlar gizli yapılır. Başkan nede bu yolu denedi? Ben kendi içerisinde psikolojik problemlerinin dışa yansıması olarak görüyorum. İçinde yaşadığım şehrin Belediye Başkanını böyle basit yollara tevessü etmesine şahit olarak üzülüyorum” şeklinde konuştu.

“BOLU KAMUOYU İLE PAYLAŞSIN”

Aksoy son olarak, Alaaddin Yılmaz’ın söylemlerini kınadığının altını çizerek; “Benim o gün mecliste olmadığım bir toplantıda benim aleyhime yapmış olduğu söylemleri de bir insan olarak kınıyorum. Kendisi belediye başkanlığına layık olmayabilir ama belediye başkanı olduğunu unutmaması lazım. Kalıcı konutlar üzerinde yaptırmış olduğum çeşmemi gereksiz sebeple yıktırdı. Bunun izahatı yoktur. Alaaddin Yılmaz’ın hayra nasıl batığını orada göstermiştir. Zorla kimseye hayır yaptıramaz. Buna Alaaddin Yılmaz’ın gücü yetmez. Elindeki yetkileri istediği şekli ile kullanabilir. Bu güne kadar da kullanmıştır bana ve benim şirketime karşı. Ne yapabiliyorsa yapsın devam etsin. Başkalarını buna alet etmesin. Bana olan rahatsızlığını da eğer yüreği varsa Bolu kamuoyu ile paylaşsın. Böyle ayak oyunları ile beni küçültemez” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim