Cumhuriyet Halk Partisi Bolu il ve merkez ilçe örgütleri tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle çelenk sunum töreni düzenlendi. 

MEHMET FATİH YALINIZ

Anıt Parkta bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri ile partililer katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sırasıyla çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Törenin devamında konuşan CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümünde bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Karsu, “Yüce Mustafa Kemal Atatürk’ün benim en büyük eserimdir dediği Türkiye Cumhuriyeti’nin bu mutlu gününde, kuruluş yıldönümünde, cumhuriyetin temellerinin atıldığı bugünde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duymaktayım. Her geçen gün daha kalabalık olduğumuzu, her geçen gün daha güzel günlere gittiğimizi size müjdeleyebilirim. Yüce Mustafa Kemal Atatürk, benim en büyük eserim, cumhuriyettir demiştir, karakterim bağımsızlıktır demiştir. Burada olduğunu için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşmasını yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, ise şunları söyledi; “Sayın Cumhurbaşkanı 94 yıldır gelenek haline gelen Ankara’daki törenleri değil de, emperyalistlerin daha yeni kurulan cumhuriyete başkent olarak kabul ettirmeye çalıştığı İstanbul’da, alternatif tören düzenlemeye çalışıyor. Adım adım, hesap yaparak gerçekleştirilmeye çalışılan bu karşı devrime dur diyebilecek nitelikteki güzellikteki insanlar işte bu meydanda toplananlardır. Bizler bu kadar değiliz çok çok daha fazlayız. Çünkü biz bu kadar fazla olmasaydık, Türkiye’de hala çoğunluk bizde olmasaydı, 16 yılda karşı devrimi fazlasıyla yapmış olurlardı. Demek ki, hala Mustafa Kemal Atatürk’ten, hala cumhuriyetçilerden, Atatürkçülerden korkuyorlar. Bizim yapmamız gereken gayet basit. Artık konuşmayı bırakıp eyleme geçeceğiz. Aziz milletimize, milletin ne demek olduğunu, özgür bireyin ne demek olduğunu anlatacağız, cumhuriyetin faziletlerini anlatacağız. Cumhuriyetin niteliklerini taşıyan bir ülkede, askerlerin donarak ölmeyeceğini anlatacağız.”

Editör: TE Bilisim