Bolu'da tartıştığı kadını öldürüp üzerindeki değerli eşyaları aldıktan sonra kullanılmayan bir otele sakladığı iddiasıyla hakkında dava açılan sanık 21 yıl 3 ay hapse mahkum edildi.

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "kasten öldürme" ve "kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçlarından tutukluk yargılanan Tevfik K. ile "suç delillerini bildirmeme" suçundan tutuksuz yargılanan B.Ö. ile avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısının mütalaasını tekrar etmesinin ardından son sözü sorulan Tevfik K, pişman olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Tevfik K'nin "kasten adam öldürme" suçundan haksız tahrik indirimi uygulayarak 15 yıl, öldürdüğü Dilek Diner'in üzerinde bulunan cep telefonu ve parası ile değerli eşyalarını çalma suçundan ise 6 yıl 3 ay olmak üzere toplam 21 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına hükmederek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Tutuksuz sanık B.Ö'ye ise "suç delillerinin bildirmeme" suçundan 25 gün hapis cezası verilmesini kararlaştıran heyet, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

OLAY

Kılıçarslan Mahallesi'nde, 28 Aralık 2017'de kullanılmayan bir otelde donmuş halde kadın cesedi bulunmuş, ekiplerin yaptığı çalışma sonucunda cesedin 2 çocuk annesi 38 yaşındaki Dilek Diner'e ait olduğu belirlenmişti.

Olayla ilgili Mudurnu ilçesinde gözaltına alınan Tevfik K, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Editör: TE Bilisim