Bolu Belediyesi, diğer belediyelere örnek olma niteliği taşıyan projelerine bir yenisini daha ekledi. Şehir yaşamının en önemli unsurlarından biri olan ve giderek büyüyen ‘trafik’ sorununu temelden çözmek amacıyla yola çıkan Belediye, ilköğretim okullarındaki öğrencilere trafik eğitimi verilmesi amacıyla uygulamalı Trafik Eğitim Parkı yaptı.

Bolu Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve birçok eğitici unsuru bünyesinde barındıran parkta trafik kuralları uygulamalı olarak öğretilecek. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bugün şehirlerde en büyük sorunlardan biri trafik. Biz her konuda olduğu gibi trafik konusunda da bilinçli nesiller yetişsin istiyoruz. Ağaç yaşken eğilir. Çocuklarımızda trafik bilincinin şimdiden oluşması amacıyla Trafik Eğitim Parkı yaptık. Amacına uygun olarak hizmet vermesi için bu parkı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devrediyoruz” diye konuştu.

Bolu Belediyesi, bir ilke daha imza atarak çocuklarda trafik bilincini erken yaşlarda oluşturmak için Trafik Eğitim Parkı projesini hayata geçirdi. Aktaş Mahallesi’nde Gölcük Bulvarı üzerine 6 bin 660 metrekarelik alana inşa edilen Trafik Eğitim Parkı’nda ilköğretim öğrencileri trafikle ilgili her konuyu uygulamalı olarak öğrenecek.

“PARKTA HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ”

Tabiatın Kalbi Bolu’yu dünyanın yaşanılabilir 10 şehri arasında yer alması ve modern kent yapısını geliştirmek için her türlü projeye açık olduklarını dile getiren Başkan Yılmaz, çocuklara yönelik bu projede her ayrıntının düşünüldüğünü kaydetti. Yılmaz şöyle devam etti:

“Doğamızla uyumlu bir kent oluşturmak, gelecek nesillere yaşanabilir bir kent bırakabilmek için çalışıyoruz. Bu konuda en çok çalışan belediyelerden biriyiz. Bisiklet yollarımızla, alt ve üst yapı çalışmalarımızla, kentte yaşamı güçleştiren her sorunu bir bir çözüyoruz. Günümüzde şehirlerin en büyük ve hızla büyüyen sorunlarından biri trafik. Biz ‘ağaç yaşken eğilir’ anlayışıyla hareket ediyor ve sorunu temelinden çözmek istiyoruz. Trafik konusunda bilinçli nesiller yetişsin istiyoruz.

İlköğretim öğrencilerimizin için ekibimizle hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmadan Trafik Eğitim Parkı’nı kurduk. 6 bin 660 metrekarelik alana inşa ettiğimiz bu parka; yollar, kavşaklar ve bir adet de tünel yaptık. Bununla birlikte bir adet üst geçit inşa ettik ve trafik ışıkları, levhaları ve sinyalizasyon sistemleri kurduk. Parkta ayrıca eğitim ve idari binasının da olduğu 4 adet taşınmaz ile grup eğitimlerinin yapılacağı bir adet amfi salonu da var. Sadece trafik eğitimi alan öğrenciler için değil, ziyaretçilerin rahatça vakit geçirebilmeleri için yeşil alanlar da oluşturarak, çeşitli oyun grupları montajı yaptık. Şimdi de amacına uygun olarak hizmet vermesi için bu parkı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devrediyoruz.”

EĞİTİMLERİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DÜZENLEYECEK

Bolu Belediyesi, yapımını tamamladığı Trafik Eğitim Parkı’nı 10 yıllığına İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredecek. İki kurum arasında gerçekleşecek protokol ile parkın kullanımını devralan Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim kompleksinde düzenleyeceği derslerle öğrencilere günlük yaşamda uymaları gereken tüm trafik kurallarını uygulamalı olarak anlatacak.

Editör: TE Bilisim