Bolu Eğitim Sen öğrencilerin istedikleri okulu tercih edebilmeleri için “Geleceğime Dokunma” adlı imza kampanyası başlattı. Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici; “Milli Eğitim Bakanı’nın,  velinin, öğrencinin umudunu çalmaya hakkı yoktur. Umut olmak zorundadır, umut olmak zorundayız. Biz susmayacağız, çocuklarımıza geleceğimize sahip çıkmaya devam ediyoruz” dedi.

 Haber: Aslı Akış

Bolu Eğitim Sen önünde yapılan imza kampanyasında Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici imza kampanyasının ülke genelinde başlatıldığını belirtti. Ayrıca, “Çocuklar istemedikleri okul türlerine mecbur bırakıldıklarında parası varsa okuyacak parası yoksa açık lise, bunun önüne geçmemiz lazım. Bu ülke için ciddi bir problem. Biz bu gerçekliği biliyoruz” diye konuştu.

Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici başlatılan imza kampanyası ile ilgili 1 milyon 200 çocuğun belirsizlik yaşadığına dikkat çekti. Gezici; “3 gündür imza kampanyası yapıyoruz çünkü gerçekten eğitim sisteminin çok ciddi problemleri var. Bu imza kampanyamız bu sene liseye geçiş sistemi ile ilgili. 3 gündür burada çok acıklı hikâyeler dinliyoruz. Hangi okul türüne gideceğini bilmeyen öğrenciler, ağlayan velilerimiz var, Yıl boyunca 1 milyon 200 öğrenci ve ailesini hazırlanırdılar. Sınav sürekli değişti biliyorsunuz biz artık güncellemeleri bile takip edemedik. Şimdi gelinen noktada kılavuz yok ortada. Sınav sonuçları seçimden sonraya bırakıldı ve hala çocuk nasıl bir sınava hazırlandığını bilemediler şu anda da nasıl yerleşeceklerini bilemiyorlar. Milli eğitimde bilmiyor, bu konuda sessiz” şeklinde konuştu.

“ÜLKE İÇİN CİDDİ BİR PROBLEM”

Zehra Kulalı Gezici, Milli Eğitim Bakanının,  velinin, öğrencinin umudunu çalmaya hakkı olmadığını ifade ederek; “Biz susmuyoruz, istiyoruz ki; Milli Eğitiminin proje diye nitelendirdiği okullar var. Örneğin Bolu’da son 10 yılda bakıyoruz Milli Eğitim Bakanlığının ve Bolu Milli Eğitim rakamlarına baktığımızda %10’a giren öğrenci akademik eğitim istiyor. Bolu’da belirlenen okullara baktığımızda bu akademik eğitim değil. Bir tane Fen Lisesi var, bir tane Sosyal Bilimler var bunun dışında Meslek Liseleri ve İmam Hatip Liseleri var. Şu anda velilerden dinliyoruz göndermeyeceğiz diyorlar. Milli Eğitim Bakanı telekonferans yaptı biz bunu sorduk ama genel yaklaşım artık özel sektör bile bu yükü kaldırmayacak. Çünkü çocuklar istemedikleri okul türlerine mecbur bırakıldıklarında parası varsa okuyacak parası yoksa açık lise. Milli Eğitim Bakanlığı’nın verilerine baktığımızda en fazla okul terk oranının 9’ıncı sınıflarda olduğunu görüyoruz. 2 milyona yakın öğrencimiz gencimiz örgün eğitimin dışında. Bunun önüne geçmemiz lazım. Bu ülke için ciddi bir problem. Biz bu gerçekliği biliyoruz. Bu çocuklar istemedikleri okul türlerine gitmek zorunda bırakıldıklarında okulu terk edecekler. Bunun yanında da Milli Eğitim Bakanlığı’nın proje okulları %10’ı nitelikli %90’ı niteliksiz. Veliler diyor ki; hocam bütün okullar niteliksiz. Milli Eğitim Bakanı’nın,  velinin, öğrencinin umudunu çalmaya hakkı yoktur. Umut olmak zorundadır, umut olmak zorundayız. Biz susmayacağız. Çocuklarımıza, geleceğimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Gelecek bizim çocuklar bizim” değerlendirmesinde bulundu.

Bolu Eğitim-Sen nitelikli okul uygulamasına karşı topladığı imzaları Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderecek.

Editör: TE Bilisim