Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında sağlık sektöründe yapılan reformları aktarırken geçmiş yıllarda Bolu’da yaşadıklarını da anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir seçim çalışmasına giderken kaza geçirdik. 4 kişi ambulansın içinde yatıyoruz, geldik Bolu’ya. Bolu’da da hastane soruyor sigortalı mısın emekli misin? Komadayız yatıyoruz işte daha neyi soruyorsun.” diyerek Bolu anısını partilileriyle paylaştı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada

En büyük reformların gerçekleştirildiği alanların başında sağlığın geldiğine dikkat çekti.

Erdoğan, sağlıkta yapılan reformları anlatırken, geçmiş yıllarda Bolu’da başına gelenleri de şöyle aktardı; “Eski Türkiye’nin hastanelerinde, sağlık ocaklarında, eczanelerinde yaşanan utanç verici görüntüleri orta yaş üzeri vatandaşlarımız çok iyi bilir. Savaş Ay’ın o malum belgeselini izlemişsinizdir. Bunlar bu Bay Kemal’in genel müdürlüğü döneminde ölülerimizi bile rehin aldılar. SSK’nın genel müdürüydü. Her şeyden önce sağlık sistemini baştan sona değiştirdik. Bugün ülkemizde Genel Sağlık Sigortası şemsiyesi dışında kalan kimse yoktur. Hastane yatak kapasitemizi 136 bin ilave ile 240 bine, sağlık çalışanı sayımızı 550 bin ilave ile 928 bine ve böylece doktor sayımızı da 94 bin ilave ile 231 bine çıkarttık. Sağlık birimlerimizi, tomografisinden emarına, diyalizinden röntgenine kadar en modern cihazlarla donattık. Ambulans sayımız 618’di. Şu Türkiye’de 618 çürümüş ambulans. Biz bunu 5 bine çıkarttık. Uçağından helikopterine, artık bizim ambulans uçaklarımız, helikopterlerimiz var. Bay Kemal genel müdürken bu ülkede ambulans yok muydu? Niye bu çürük içinde tedavi imkanı olmayan ambulanslara mahkum ettiler.

“KOMADAYIZ İŞTE DAHA NEYİ SORUYORSUN”

Ben bir trafik kazası geçirdim arkadaşlarımla beraber bir seçim çalışmasına giderken. Bu garibim Osman’ın eline ilaç şişesi verildi, o tutuyor serumu biz 4 kişi ambulansın içinde yatıyoruz. Bu da yetmedi geldik Bolu’ya, Bolu’da da hastane soruyor sigortalı mısın emekli misin? Komadayız yatıyoruz işte daha neyi soruyorsun. Bay Kemal’in genel müdürlüğü buydu. Biz damdan düştük Bay Kemal. Ama şu anda bütün sağlıkta evelallah kimseye kalkıp da kapıdan çevirme hakkı yoktur. Şimdi pek çok hizmet devreye girdi. 112 Acil Sağlık İstasyonu sayımızı 481’den 2 bin 668’e yükselterek ihtiyaç halinde her vatandaşımıza ulaşılabilmesini sağladık.”

 

 

Editör: TE Bilisim