Bolu’da 10 Ekim Dünya Ruh Sağlık günü kapsamında toplumsal farkındalık oluşturmak için bir dizi etkinlik düzenlendi.

Haber: Aslı Akış

Etkinliğe, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzman Doktor Süleyman Özsarı, Toplum Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Ünal Barutçu, Destek Hizmetleri Başkanı Salih Ayan, Personel Acil sağlık ilaç ve tıbbi cihaz hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Şerife Koçyiğit, Halk Sağlığı hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Büşra Deligöz, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

10 Ekim Dünya Ruh Sağlık günü dolayısıyla Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ve Bolu Gençlik merkezi iş birliği tarafından Ruh Sağlığı ve Ruh Hastalıklarının toplumda farkındalığını ve anlaşılırlığını artırmak amacıyla Karaçayır parkında yürüyüş yapıldı. Ellerinde ‘Duygularınızı Paylaşın’, ‘Yeni Şeyler Öğrenin ve Keşfedin’,  ‘Düzenli Egzersiz Yapın’, ‘İyi İlişkiler Kurun’, ‘Gülümseyin’ ve ‘Destek Alın’ dövizleri ile yürüyüş yapan öğrenciler ruh sağlığına dikkat çektiler.

“FARKINDALIK YARATMAYI HEDEFLEMEKTEYİZ”

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzman Doktor Süleyman Özsarı,10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü'nün tarihi ile ilgili bilgi vererek bu yılki temalarının “Değişen dünyada gençler ve ruh sağlığı” olduğunu söyledi. Özsarı; 10 Ekim günü, Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından “Dünya Ruh Sağlığı Günü” olarak kabul edilmektedir. Dünya Ruh Sağlığı Günü’nün bu yılki teması “Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” olarak belirlenmiştir. Bu tema çerçevesinde yeni neslin ruh sağlığının korunması ve güçlendirilmesi konusunda farkındalık yaratmayı, uzun vadeli çalışmalarımızda ise gençlerin dayanıklılığını arttırmayı ve önlenebilir ruhsal hastalıkları önlemeyi hedeflemekteyiz.

“GENÇLER TEKNOLOJİK GELİŞMELERE MARUZ KALMAKTADIR”    

Gençlik dönemi, bireyin yetişkin rolüne hazırlandığı, kimliğini oluşturmaya başladığı çok önemli bir dönem olmakla birlikte, önemli ruhsal hastalıkların ortaya çıkma riskini de barındıran bir dönemdir. Günümüz gençleri daha önceki dönemlerden daha farklı ve daha hızlı değişimlerin olduğu bir dönemde yaşamakta, yoğun olarak teknolojik gelişmelere maruz kalmaktadır. Bu hızlı değişim ve gelişmeler, onların hayatında olumlu olduğu kadar, doğru olarak desteklenmediğinde olumsuz bir takım etkilere de sebep olabilmektedir. Gençlerin birçoğu teknolojinin sunduğu sanal ilişkilerle bağ kurmaya çalışırken, sosyal etkileşimin azlığı onları yalnız hissettirmektedir. Ruh sağlığını güçlendirecek ya da psikososyal destek alabilecekleri doğru kaynakları da bilememektedir. Bu nedenle onların doğru yönlendirilmeleri ve psikososyal yönden aradıkları destekleri nereden bulacakları konusunda bilgilendirilmeleri gerekmektedir.

“GENÇLER GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR”

Gençler ve ruh sağlığına dikkat çekmek üzere 10 Ekim’de Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere bakanlıklarımız ve ilgili derneklerin de işbirliği ile 81 ilimizde gençlik merkezleri, kütüphaneler, üniversiteler, okullar ve sağlık merkezlerimizde eş zamanlı bir farkındalık çalışması yürütülecektir. Gençler geleceğimizin teminatıdır ve geleceğimiz gençlerin sağlıklı, mutlu ve üretken olmalarına bağlıdır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim