Bolu İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak Boluluları düzenlenecek programlara davet etti. Demirkol ayrıca sağlık çalışmaları hakkında bilgiler vererek; “Gerede Devlet hastanemiz ile ilgili açılışımızı yakın zamanda planlıyoruz. Pazartesi itibariyle tamamlanmış kısımda yeni binamızda hizmete başlamış olacağız. Mudurnu Devlet Hastanesi’nin de ihale aşaması sona erdi, yakında yapımına başlayacağız.”  dedi.

Bolu’da ilk defa 3’üncü basamak acil olarak önümüzdeki aydan itibaren hizmet vermeye başlayacak üniversite acil kısmını da Bolululara müjdeleyen Demirkol; “Çok büyük geniş bir acilimiz oluyor, el birliği ile bolumuza güzel bir acil üniversiteye yakışır güzel bir acil kazandıracağımızı buradan müjdelemek istiyorum” diye konuştu.

HABER: ASLI AKIŞ

Yrd. Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol AİBÜ ile beraber organize edilen Tıp Bayramı nedeniyle ilgili etkinliklerden bahsederek; “14 Mart Tıp Bayramı kapsamında hem ilimizde hem Ankara’da programlar olacak. Bu noktada ilimizde saat 09.30’da Anıtpark’taki törenimiz olacak sayın valimizin de katılımıyla. Bu seneki 14 Mart Tıp Organizasyonunu üniversite ile beraberce organize ettik. Sayın rektörümüz ve dekanımızın desteği, fikirleriyle birlikte saat 09.30’da Anıtpark’taki programımızı Sağlık Müdürlüğü ve üniversite paydaşlığı ile inşallah gerçekleştireceğiz. Saat 14.30’da da yine üniversite de Tıp Fakültesi öğrencilerimiz ile yine rektörlüğümüzün riyasetinde bir araya geleceğiz. Orada hem beyaz önlüklerini giyecekler hem onlara organize ettiğimiz hediyelerini dağıtacağız ve bu bağlamda da sağlık çalışanlarımız ile beraber doktorlarımız, hemşirelerimiz, bütün yardımcı sağlık personelimiz ile beraber hem sabah hem öğleden sonra Bolu’da Tıp Bayramını inşallah kutlayacağız” biçiminde konuştu.

“İNŞALLAH BU BİLİNCİN OLUŞMASINA KATKI SAĞLAR”

Demirkol, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında verdiği mesajında; sağlıkta şiddetin hiç yaşanmadığı bir il olmasını temennisinde bulunarak; ‘14 Mart Tıp Bayram’ının ülkemiz için hayırlara vesile olmasını bir kez daha yüce Allahtan niyaz ediyorum. Sağlıkta şiddetin son bulmasını, karşılıklı hem hastanın doktoru anladığı hem doktorun da hemşirenin de hastayı anladığı karşılıklı empatiyle, anlayışla, sevgiyle sağlıklı sıhhatli günlere ulaşabileceğimiz günlere vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Bolumuz da kendi içinde birbirini herkesin tanıdığı doktorun hastayı, hastanın doktoru tanıdığı bir il. Bu sebeple de herhangi bir kırgınlığın olmadığı, bir problemin olmadığı, yaşanmadığı sağlıkta şiddetin hiç yaşanmadığı bembeyaz bir il olsun temennisinde bulunmak istiyorum. Bu vesile ile bu organizasyondaki desteği ve paydaşlığı sebebiyle rektörlüğümüze, dekanlığımıza ve himayeleri sebebiyle sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Bütün Boluluları bugün 09.30’da Anıtpark’a saat 14.30’da üniversitedeki salonumuza bekliyoruz. İnşallah bu bilincin oluşmasına katkı sağlar diye düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“POLİKLİNİK SERGİMİZİ AÇTIK”

Toplum Ruh Sağlığı Merkezindeki hastalar ve çalışanlar ile beraber üretilen eserlerin 5 gün boyunca sergileneceğini ifade ederek; “Bu bayram etkinlikleri sebebiyle Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde hastalarımızın çalışanlarımız ile beraber ürettiği yağlı boyaları, el işçiliklerini o güzel ve nadide eserleri de bu sene farklılık olsun dedik ve İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesinde Poliklinik girişlerinde sergimizi açtık. 5 gün boyunca bu hastalarımızın üretmiş olduğu güzel çalışmaları hem hastalarımız hem de ziyaret etmek isteyen bütün sağlıklı bireylerimiz Köroğlu Ünitesine giderek ziyaret edebilirler. Bu bağlamda özellikle vurgulamak isterim; bugün bütün hastanelerimizde de ayrıyeten bütün hemşirelerimize, sağlık çalışanlarımızın, doktorlarımızın katıldığı küçük yerel lokal kendi içlerinde programlar da olacak. Bu bilincin oluşması noktasında sağlık çalışanlarımızın onure olması noktasında bu programları önemsiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

GEREDE DEVLET HASTANESİ TAMAMLANMIŞ KISMINI HİZMETE AÇACAĞIZ”

Bolu İl Sağlık Müdürü Yrd. Dr. Muhammed Emin Demirkol, Gerede Devlet Hastanesi ile ilgili gelişmeler ile bilgiler vererek; “Sayın Cumhurbaşkanımızın Pazar günü ilimizi ziyaretinde bahsetmiş olduğu Gerede Devlet hastanemiz ile ilgili açılışımızı yakın zamanda güzel bir organizasyon ile planlıyoruz. Pazartesi itibariyle tamamlanmış kısımda yeni binamızda hizmete başlamış olacağız. Bu hafta sonu taşınmamızı yapıyoruz malzemelerimizi, tıbbi cihazlarımızı aldık. Sonrasında da geri kalan eskiden yapılmış olan kısmın tadilatı başlayacak. 3 ay içerisinde de onun tamamlanması öngörülüyor. Mudurnu Devlet Hastanesi ile ilgili ihale aşamaları bitti, yapıma inşallah başlanmış olacak” diye konuştu.

 “BÜTÜN HASTANELERİMİZ DİJİTALLEŞME YOLUNDA”

Demirkol, Bolu’da tüm hastanelerde dijitalleşme yolundaki çalışmaların devam ettiğini söyledi. Demirkol; “İlimiz dijitalleşme yolunda artık bütün hastanelerimiz Google Play Store’da İnşallah bunu daha da genişletmeyi planlıyoruz yaptığımız çalışmalarla. Nöbetçi eczanelerimize de navigasyon ile ulaşılan, sıraların artık cep telefonundan internetten alındığı, sonuçların bütün hastaneler, ilçe bazında da alındığı internetten Google Play Store’dan öğrenildiği tamamen dijital bir il olma noktasında çalışmalarımız devam ediyor. HIMSS 7 dünyada sadece 3 hastanede olan, Türkiye’de sadece 1 hastanede olan sayısı inşallah Gerede’yi de katarak Bolu’dan 4 hastanemizi alma noktasında da çalışmalarımızı tamamladık. İnşallah önümüzdeki aylar içerisinde bunun sertifikalarını alarak Türkiye’de 5 hastanede olacak olan bununda 4’ü Bolu’da olacak olan bir sertifikasyona gitmiş oluyoruz” açıklamasında bulundu.

“BOLU’DA İLK DEFA 3’ÜNCÜ BASAMAK ACİL OLARAK HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK”

Bolu’ya güzel bir acil kazandıracaklarını müjdeleyen Demirkol; “Üniversite hastanemizin de acil kısmı Bolu’da ilk defa 3’üncü basamak acil olarak inşallah önümüzdeki aydan itibaren hizmet vermeye başlayacak. Çok büyük geniş bir acilimiz oluyor yanına rektörlüğümüzün yapmış olduğu bina ile Rektörlüğümüze çok teşekkür ediyorum hem de sağlık bakanlığımızda iç teçhizatı cihaz alımlarını yapıyor şu anda, el birliği ile bolumuza güzel bir acil üniversiteye yakışır güzel bir acil kazandıracağımızı buradan müjdelemek istiyorum. UMKE, 112 ile çok ciddi çalışmalarımız oluyor. Özellikle çevre illerden yeni doğan çalışma programları ile ilgili otellerimizde yaklaşık 100-150 kişilik katılımlarla Türkiye’deki sağlık çalışanlarımıza eğitim veriyoruz. Bu noktada da Bolu hem eğitim merkezi olsun, hem cazibe merkezi hem de sağlık turizm noktasında da önemli bir yol kat edelim istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim