Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından trafik uygulaması yapıldı. Şehrin farklı noktalarında yapılan denetimlerde 3 bin 468 TL idari para cezası kesildi.

 Haber: Ömer Çetinaslan

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, eski adliye binası ve Anıtpark kavşağında yaptıkları denetimde, ehliyetsiz araç kullanan, seyir esnasında cep telefonu ile konuşan ve dönel kavşaktaki araca yol vermeyen sürücülere cezai işlem uyguladı.

Emniyet kemeri takmayan birçok sürücünün aracında, aracın emniyet kemeri ikaz sesini susturmak amacıyla takılan ve ‘ölüm tokası’ diye tabir edilen aparat kullandıkları tespit edildi. Ekipler, araçlarda buldukları ‘ölüm tokası’ adı verilen aparatlara el koyarak, sürücüleri bu aparatları kullanmamaları konusunda uyardı.

“3 BİN 468 TL İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ”

Yapılan denetimler sonucunda toplamda 25 araç ve sürücü kontrol edilerek 5 araç sürücüsü emniyet kemeri takmamaktan 540 TL, 2 araç sürücüsüne muayenesini yaptırmamaktan 470 TL, 1 araç sürücüsüne ön plakayı bulundurmamaktan 488 TL idari para cezası uygulandı.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin Sanayi kavşağında yaptığı uygulamada da kırmızı ışık ve ters şerit ihlalinden toplamda 30 araç ve sürücü kontrol edilerek 4 araç sürücüsüne kırmızı ışık ihlalinden 940 TL, 13 araç sürücüsüne ters şerit ihlalinden 1440 TL idari para cezası uygulandı.

 

Editör: TE Bilisim