Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan yükümlüler, yarıyıl tatilinde okullarda tadilat çalışmalarında görevlendirildi.

Haber: Aslı Akış

Yapılan işbirliği doğrultusunda Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tespit edilen okullarda yarıyıl tatilinde temizlik, tadilat, boya ve eşya taşıma işleri Bolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce kamuya yararlı işte çalışma yükümlülüğü bulunan yükümlülerle yerine getirilecek.

Adalet Bakanlığı tarafından Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilen yazının ardından Bolu’da da belirlenen okullarda denetimli serbestlik yükümlülerinin katılımı ile bakım onarım çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar kapsamında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Emin Çıplak, Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet Tenlik, Bolu İl Milli Eğitim Müdür vekili İbrahim Kunuk, Bolu Merkez İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Selim Can ve yükümlülerin katılımı Bolu Merkez İmam Hatip Ortaokulunda ile gerçekleşen boya, badana ve tamirat işlerini yerinde incelediler.

Konuya ilişkin Bolu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada; “Denetimli serbestlik yükümlüleri muhtelif kamu kurumlarında ücretsiz olarak, belirli sürelerde kamu hizmetinde çalışmakta, böylelikle kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde, ihtiyaçlarının gidebilmesinde topluma faydalı işler gerçekleştirilmektedir.

Bolu ilimizde de İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen Bolu Merkez İmam Hatip Ortaokulu ve Merkez Anaokulunda Bolu Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğünce takipleri yapılan yükümlüler söz konusu okulların temizlik, boya, tadilat ve eşya taşıma faaliyetlerini 21.01.2019 tarihinden itibaren gerçekleştirerek okullarımızın 2018-2019 eğitim öğretim döneminin 2. yarısına hazır hale getirilmesine katkı sağlayacaklar, böylelikle Türkiye genelinde binlerce sınıf öğrencilerimiz için güzelleştirmiş olacaktır” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim