Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı play-off eleme turu ilk karşılaşmasında Rota Kolejini 75 – 63 mağlup etti. üç periyodu çekişmeli geçen karşılaşmanın son periyodunda farkı açan Bolunun Dev Adamları seride 1 – 0 öne geçti ve avantaj sağladı. Karşılaşmada Burak Can Dilmaç bulduğu 19 sayıyla takımının en skoreli olurken takım kaptanı Erhan Kocamış ise 17 sayı 6 ribaunt, 9 asistle galibiyetin mimarı oldu.

Bolu ilini Basketbol sahalarında temsil eden Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı play-off eleme turu ilk karşılaşmasında İzmir temsilcisi Rota Kolejini mağlup etti. çekişmeli karşılaşmanın son periyodunda yakaladığı farkı iyi değerlendiren Bolunun Dev Adamları karşılaşmadan 12 sayılık farkla 75 – 63 galip ayrıldı. Eleme turu ilk karşılaşmasında aldığı galibiyetle 1 – 0 öne geçen Boluspor büyük avantaj sağladı. Karşılaşmada Burak Can Dilmaç bulduğu 19 sayıyla takımının en skoreli olurken takım kaptanı Erhan Kocamış ise 17 sayı 6 ribaunt, 9 asistle galibiyetin mimarı oldu.

Seride 1 – 0 üstünlüğü sağlayan Boluspor serinin ikinci maçını İzmir deplasmanında oynayacak. 17 Nisan Salı günü oynanacak olan karşılaşma 13:00’da başlayacak. Boluspor deplasmanda galip gelmesi durumunda seriden 2 – 0 galip ayrılarak final gurubuna ismini yazdıran ekip olacak. Dev Adamlar deplasmanda  yenilmesi durumunda seri üçüncü maça uzayacak ve serinin üçüncü maçı 21 Nisan Cumartesi 17 Temmuz Spor Salonunda oynanacak.

Karşılaşmaya Boluspor Erhan Kocamış, Burak Can Dilmaç, Faik Can Nurkan, Metehan Deniz ve Samet Demirok ilk beşi ile başlarken Rota Koleji ise Onat Eroğuz, Arda Akbaş, Özkan Keser, Aykut Ulutuğay ve Tolga Kanmaz ilk beşi ile sahaya çıktı. Karşılaşmanın setlere göre önemli anları ise şu şekilde yansıdı.

Karşılaşmada hava atışını kazanan Bolunun Dev Adamları Burak Can Dilmaç’ın sayısı ile maça başladı. maçın ilk iki dakikası geride kalırken Boluspor skoru 6 – 0a getirdi ve Rota Koleji Antrenörü Serhat Aksoy ilk molasını kullandı. Periyodun ilk beş dakikası geride kalırken 8- 0 seri yakalayan Boluspor, farkı tutamasa da üstünlüğü bırakmadı ve skoru 10 – 7 ye getirdi. Periyodun bitimine üç dakika kala Burak Can Dilmaç 10 sayı ile çift hanelere çıkan ilk oyuncu oldu ve skoru 16 – 11e getirdi. Periyodun kalanında üstünlüğünü bırakmayan Bolunun Dev Adamları ilk periyodu 4 sayı farkla 20- 16 önde tamamladı.

Maçın ikinci periyodunda istediği savunma düzeyini oturtamayan Dev Adamlar üstünlüğü bırakmadı ve ilk iki dakikayı 23 – 20 önde geçti. İlk dört dakika geride kalırken bu bölümde daha baskın oynayan Boluspor, Hakan Şanlının elinden bulduğu üç sayılık isabetle farkı tekrar 8 sayıya çıkardı ve skoru 28 – 20 ye getirdi.  Periyodun yarısı geçlirken Boluspor farkı çift hanelere çıkardı ve skoru 31 – 20 ye taşıdı.  Periyodun son üç dakikasına girilirken Rota Kolejinden Onat Eroğuz 12 sayıyla çift hanelere çıkan ikinci oyuncu oldu ve skoru 31 – 23 yaptı. Periyodun son üç dakikasına girilirken rota farkı 7 sayıya kadar indirdi ve skoru 33 – 26 ya getirdi. Periyodu Boluspor 9 sayılık farkla 35 – 26 önde tamamladı.

Maçın üçüncü periyoduna Burak Can Dilmaç’ın sayısıyla başlayan Boluspor farkı tekrar 10 sayıya çıkardı. İlk iki dakika geride kalırken Takım Kaptanı Erhan Kocamış bulduğu üç sayılık isabetle farkı 14 sayıya, skoru ise 41 – 27 ye getirdi. Bulduğu bu sayıyla Kocamış 10 sayıya ulaştı ve çift hanelere çıkan ikinci oyuncu oldu. Periyodun ilk beş dakikası geride kalırken savunma sertliğini arttıran Rota farkı tekrar 7 sayıya indirdi ve skoru 43 – 36 ya getirdi. Periyodun son iki dakikasına girilirken fark tekrar 14 sayı oldu ve skor 51 – 37ye ulaştı. Periyodun son hücumunda orta sahadan üç sayılık şut deneyen Tufan Fındıklı, sayıyı buldu ve farkı 15 sayıya skoru ise 54 – 39a getirdi.

Maçın dördüncü periyoduna iyi başlayan Bolunun Dev Adamları ilk iki dakikalık bölümde Faik Can Nurkan ile etkili oldu ve maçın en yüksek farkı olan 18 sayıya ulaştı, skor 57 – 39. Periyodun bitimine beş dakika kala Boluspor 15 sayılık farkla skoru 62 – 47 ye taşıdı. Maçın geri kalanında Rota Koleji maça etki edemedi ve Bolunun Dev Adamları karşılaşmadan 12 sayılık farkla 75 – 63 üstün ayrıldı.

Karşılaşmada Boluspor’dan Burak Can Dilmaç 19 sayı, Erhan Kocamış(K) 17 sayı 6 ribaunt, 9 asist, Serhat Doğanay 6 sayı 9 ribaunt ve Rahim Rızvanoğlu 4 sayı 8 asistlik performansları ile galibiyeti getirirken Rota kolejinden Onat Eroğuz 19 sayı 10 ribaunt ile Double Double yapan tek oyuncu oldu.

Final gurubu öncesi play-off eleme karşılaşması ilk maçından galibiyetle ayrılan Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı, eleme maçının ikinci karşılaşmasını İzmir deplasmanında oynayacak. Karşılaşma 17 Nisan Salı günü saat 13:00’da oynanacak. Boluspor galip gelmesi durumunda final gurubuna kalan tafa, mağlup olması durumunda serinin üçüncü maçı 21 Nisan Cumartesi günü Bolu 17 Temmuz Spor Salonunda oynanacak.

Editör: TE Bilisim