Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı final gurubu 6.haftasında karşılaştığı Bornova Belediye Basketbol takımını 85 – 80 mağlup etti. Maç sonucunda galibiyet sayısını 2ye çıkartan Boluspor bir üst lige çıkmak için şansını sürdürdü. Karşılaşmada Boluspor Basketbol takım kaptanı Erhan Kocamış 17 sayı,5 ribaunt ve 5 asistle galibiyetin mimarı oldu.

Türkiye Basketbol 2. Ligi Final Gurubunda mücadele eden Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı final gurubunda ikinci galibiyetini aldı. İzmir temsilcisi Bornova Belediye Basketbol takımını ağırlayan Dev Adamlar karşılaşmadan 85 – 80 galibiyetle ayrılarak Bornova takımı ile galibiyet sayısını eşitledi. Karşılaşmada Boluspor’dan Erhan Kocamış 17 sayı,5 ribaunt ve 5 asistle galibiyetin mimarı olurken, Bornova Belediye Basketbol takımından Ayhan Kentli’nin 18 sayılık performansı mağlubiyeti engelleyemedi.

Karşılaşmaya Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı Erhan Kocamış, Burak Can Dilmaç, Samet Demirok, Metehan Deniz ve Rahim Rızvanoğlu ilk beşi ile başlarken Bornova Belediye Basketbol takımı ise Güray Dalaman, Berk Kar, Ayhan Kentli, Berkay Genç ve Sertan Sarı ilk beşi ile sahaya çıktı.

İlk iki dakika iki takımında ürettiği sayılarla başladı. Hızlı hücumları sayıyla sonlandıran Bornova bu bölümü 6-14 önde geçti. İlk beş dakika 10-19 Bornova üstünlüğü ile geçilirken Bornova takımından Berk Kar 10 sayı ile çift hanelere ulaşan ilk oyuncu oldu. Açtığı farkı yükselten Bornova Belediyesi skoru 17 – 27 ye kadar çıkartırken farkı çift hanelerle çıkardı. Bu bölümde Bornava’dan Ayhan Kentli 10 sayıya ulaşarak çift hanelere çıkan bir diğer oyuncu oldu. Fark 10 sayıya çıktıktan sonraki bölümde iyi savunmasına hücumu da ekleyen Bolunun Dev Adamları son üç dakikalık bölünde yakaladığı 11-0 lık seriyle periyodu 28-27 önde kapattı.

İkinci periyoda Metehan Deniz’in sayısıyla başlayan Bolu farkı 3 sayıya çıkartırken, bu sayıyla Metehan çift hanelere ulaştı ve 11 sayı üretti. Periyodun ilk iki dakikası 5 sayı farkla 32-27 Bolu üstünlüğü ile devam etti. Periyodun ilk beş dakikası geride kalırken etkisini arttıran Boluspor farkı 7 sayıya, skoru ise 38-31e getirdi. İki dakikalık bölümde Boluspor savunmada etkisini azaltınca hücumlarda yansıdı ve periyodun son üç dakikasına Bornova farkı azaltarak girdi ve Bolu 40-37 üstünlüğünü sürdürdü. Bu bölümde Bornova takımından arka arkaya sayı bulan Berkay Genç Bornova adına çift hanelere çıkan 3.oyuncu oldu, 11 sayı. Periyodun kalanında önemli biran olmadı ve periyot Boluspor’un 43 – 39 üstünlüğü ile son buldu.

Periyodun ilk iki dakikasında 6-0 seri yapan Bolu farkı 10 sayıya çıkardı ve bu bölümde Erhan Kocamış bulduğu sayıyla 10 sayıya ulaştı ve çift hanelere çıkan ilk oyuncu oldu. İlk beş dakika geride kalırken Bornova farkı 3 sayıya kadar indirdi ve skor 51-48e getirdi, Bolu üstünlüğü ile geçildi. Periyodun bitimi e üç dakika kala Bornova farkı bir sayıya kadar indirdi ve skor 54-53e geldi. Boluspor Antrenörü Murat Yolcu ilk molasını kullandı. Periyodun kalanında her iki takımda skor üretmeye gidince seyir zevki arttı ve periyot Boluspor’un 65-60 üstünlüğü ile tamamlandı.

Beş sayılık farkını koruyan Bolu dördüncü periyodun ilk iki dakikasında da farkı korudu ve skoru67-62 ye getirdi. Periyodun ilk beş dakikası geride kalırken Boluspor 71-65 üstünlüğünü sürdürdü. Son üç dakikaya Bolu 75-70 üstün girdi. Maçın kalanında üstünlüğü bırakmayan Bolu sahadan 85-80 üstünlükle ayrıldı. Bu Periyotta Bornova Belediyesinden Güray Dalaman ve Mert Ulutaş çift hanelere yükselen diğer oyuncular oldu.

Karşılaşmada Boluspor’dan Erhan Kocamış 17 sayı,5 ribaunt ve 5 asistle galibiyetin mimarı olurken, Burak Can Dilmaç 7 sayı 11 ribaunt, Metehan Deniz 13 sayı 9 ribaunt ve Rahim Rızvanoğlu 8 sayı 8 asistlik performanslarıyla galibiyeti getiren isimler oldu. Bornova Belediyesinde Mert Ulutaş 10, Güray Dalaman 12, Berkay Genç 13, Berk Kar 15 ve Ayhan Kentli’nin 18 sayılık performansı mağlubiyeti engelleyemedi.

Bolu Belediyespor Boluspor Basketbo takımı Final gurubu 7. Maçında Artvin Belediye takımını konuk edecek. Üst üste iki maçını evinde oynayacak olan Boluspor karşılaşmaya 19 Mayıs Cumartesi günü saat 13:00’da 17 Temmuz Spor Salonunda çıkacak.

Editör: TE Bilisim