TBMM’de konuşan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, “İstanbul - Ankara arasındaki YHT hattı otobana paralel olarak yapılıp birleştirilmeli ve bu hat Ankara - Kızılcahamam - Gerede - Bolu -Düzce - Hendek - Sakarya - İzmit - Gebze ve İstanbul olarak belirlenmelidir.” dedi.

Haber: Ömer Çetinaslan

TBMM Genel Kurulunda konuşan Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, “Trafiğin çok yoğun olduğu İstanbul-Ankara arası bir an önce 2 şehir arasında otobana paralel olarak yapılacak yüksek hızlı tren hattıyla birleştirilmeli ve bu hat Ankara-Kızılcahamam-Gerede-Bolu-Düzce-Hendek-Sakarya-İzmit-Gebze ve İstanbul olarak belirlenmelidir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının fizibilitesini yapmış olduğu güzergâh, Ankara-Mudurnu-Sakarya ve İstanbul'dan geçen eski projenin kopyala yapıştırla planlanan güzergâhıdır. Bu güzergâhın, Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesinin yaptığı çalışmalar neticesinde Kuzey Anadolu fay hattının üzerinden geçtiği belirlenmiştir. Ayrıca bu güzergâhta yapılacak bir yüksek hızlı tren kendisini otuz yılda amorti edeceği için maalesef verimli değildir. Bizim yapılmasını istediğimiz güzergâh, bölgesel çıkarlarla baktığımız bir güzergâh değildir. Yüksek hızlı trenin geçmesini istediğimiz güzergâh, ülkenin en yoğun trafik akışının olduğu otoyolu rahatlatacak, ayrıca ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.”

“9 YILDA AMORTİ EDECEK”

Ankara - Kızılcahamam - Gerede - Bolu -Düzce - Hendek - Sakarya - İzmit - Gebze ve İstanbul hattının kendisini çok kısa sürede amorti edeceğini belirten Yılmaz, “Geçmesini istediğimiz güzergâhla ilgili ciddi çalışmalar Düzce Üniversitemizin Teknoloji Fakültesi tarafından yapılmıştır. Bu yapılan çalışmalar neticesinde yüksek hızlı tren, öngörülen güzergâhtan geçerse kendini dokuz yıl gibi kısa bir sürede amorti edecek ve verimliliği planlanan hattan katbekat üstün olacaktır.

Bizim istediğimiz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bizim ve üniversitemizin sesine kulak vermesi ve doğru değerlendirme yapmasıdır.”

Editör: TE Bilisim