Düzcespor fırtınalı geçen sezonu dramatik şekilde noktaladı. 2.ligin kapısına kadar gelen Düzcespor final maçında Bayrampaşa’ya normal süresi 1-1 biten maçın uzatma dakikalarında 3-2 mağlup oldu.

Düzcespor 18 yıllık özlemine son vermek için gittiği Balıkesir’den eli boş döndü. Play-off final maçında Bayrampaşa ile karşılaşan Düzcespor karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrıldı. Karşılaşma öncesi Düzce’de tam bir birlik beraberlik havası yaşandı. Düzce Anıt Park meydanına dev ekran kuruldu. 38 otobüs taraftar Balıkesir’e çıkarma yaptı.

Düzcespor karşılaşmaya kalede Ali Alper, savunmada Bedri, Zihni, Burçak, Tayfun orta sahada Oktay, Hüseyin, Buğra, Serhat, Çağrı ileride Bedirhan Çelik ilk 11i ile çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısına Düzcespor tutuk bir görüntüde başladı. İlk 20 dakika baskılı oynayan taraf Bayrampaşa oldu. Karşılaşmanın 27.dakikasında kendi sol kanadından gelen Bayrampaşalı oyuncu ceza sahasında etkili bir orta yaptı. Yapılan ortaya iyi yükselen Sercan’ın kafa vuruşu ile top ağlara gitti ve Bayrampaşa 1-0 öne geçti. Golden sonra Düzcespor adeta kendine geldi. Baskısını rakip alanda hissettiren temsilcimiz 2 dakika sonra beraberlik golüne Hüseyin ile ulaştı. Dönen topta altı pas içerisinde topla buluşan Hüseyin plase vuruşla skoru 1-1’e getirdi. İlk yarı karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda iki takım da birbirine üstünlük sağlamakta zorlandı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen mücadelede iki taraf da risk almaktan kaçınınca kayda değer bir pozisyon yaşanmadı. 90 dakikası 1-1 biten karşılaşma uzatmalara kaldı. İlk uzatma devresinin hemen başında Bayrampaşa Ahmet ile bulduğu golle 2-1 öne geçti. Bu dakikadan sonra Düzcespor yine baskı kursa da Bayrampaşa savunması ayakta kalmayı başardı. İlk uzatma devresi 2-1 sona erdi.

İkinci uzatma devresinde 116.dakikasında savunma arkasına atılan topta kaleci ile karşı karşıya kalan Bayrampaşalı oyuncu Ali Alper tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Ali Alper kırmızı kart gördü. Topun başına gelen topu ağlara gönderdi ve skoru 3-1’e getirdi. 120.dakikada sağ kanattan yapılan ortada Ahmet kafa vuruşu ile Düzcespor’u yeniden umutlandırdı ve skoru 3-2’ye getirdi. Kalan kısa sürede gol gelmeyince Bayrampaşa 2.lige yükselen ekip oldu. Bayrampaşalı oyuncular bitiş düdüğü ile birlikte orta sahaya bayrak dikmek istedi. Düzcespor’da Enver karşı çıkınca kısa süreli arbede yaşandı. Bu sonuçla birlikte Düzcespor 2.lig kapısından dönmek zorunda kaldı.

 

Editör: TE Bilisim