Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, Bolu Valiliği tarafından lise öğrencilerine karne hediyesi olarak dağıtılan kitapların komisyon tarafından uygun görülmediğini iddia etti. Gezici; “Üç kitabının 15 bine yakın öğrenciye dağıtılması oldukça manidardır. Kitapların şiddet dili içerdiğini ötekileştiren, ayrıştıran bir dil kullanıldığını, anlatım bozukluları içerdiğini ve imla kurallarına uyulmadığını, hikaye olsa dahi tarihi gerçeklerle örtüşmediğini belirterek oy birliğiyle tutanak altına almışlardır” dedi.

“KOMİSYON ONAY VERMEMİŞTİR”

Zehra Kulalı Gezici, komisyon kararına rağmen lise öğrencilerine sömestr tatili boyunca okumaları için dağıtılan kitapların içeriğine tepki gösterdi.  Gezici yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Bolu Valiliği yaklaşık 15 bin lise öğrencisine karne hediyesi olarak dağıtacağı kitaplar için Milli Eğitim Müdürlüğünce 6’sı Edebiyat öğretmeni 2’si Rehber öğretmen olmak üzere 8 kişilik kitap inceleme komisyonu oluşturulmuş. Komisyondaki eğitimciler Ahmet Sırrı Arvas' a ait üç kitabı uygun bulmamış ve onay vermemiştir.

“OY BİRLİĞİYLE TUTANAK ALTINA ALMIŞLARDIR”

Bu duruma rağmen kitapların okullarda dağıtıldığını öğrenmiş bulunuyoruz. Eğitimciler; kitapların şiddet dili içerdiğini ötekileştiren, ayrıştıran bir dil kullanıldığını, anlatım bozukluları içerdiğini ve imla kurallarına uyulmadığını, hikaye olsa dahi tarihi gerçeklerle örtüşmediğini belirterek oy birliğiyle tutanak altına almışlardır.

“UYARILARIMIZA RAĞMEN KİTAPLAR ÖĞRENCİLERİMİZE DAĞITILDI”

Bir yazarın üç kitabının birden 15 bine yakın öğrenciye dağıtılması oldukça manidardır. Eğitim Sen olarak komisyondaki öğretmenlerimizin emeğini ve referansını yok sayan, öğrencilerimiz için telafisi mümkün olmayan zararlar verebileceğini İl Milli Eğitim Müdürü ve Müdür yardımcına ilettik. Tüm bu uyarılarımıza rağmen kitaplar öğrencilerimize dağıtıldı. Bolu kamuoyu ve velilerimizle çocuklarımıza ve geleceğimize duyduğumuz sorumluluk gereğince paylaşmak isteriz.”

Editör: TE Bilisim