Bolu Emek ve Demokrasi Platformu adına SES Bolu Şubesi Eş Başkanı Bircan Öztop “Bizler, emek ve demokrasi platformu bileşenleri olarak Bolu’ da Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi yaygın, kitlesel, coşkulu ve HAYIR’LI 1 Mayıs buluşmalarını birlik içerisinde kutlayacağız. Tüm emekçi dostlarımızı Pazartesi saat 11:00’de Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi önünde kutlayacağımız 1 Mayıs etkinliğimize davet ediyoruz.” dedi.

Bolu Emek ve Demokrasi Platformu adına SES Bolu Şubesi Eş Başkanı Bircan Öztop bir basın açıklaması yaparak 1 Mayıs ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Öztop, 1 Mayıs’ın önemine değinerek, “Dünyanın dört bir yanındaki milyarlarca işçi için, emekçi için, tüm ezilenler ve yok sayılanlar için her 1 Mayıs, birliğin-mücadelenin ve dayanışmanın gücüyle umudun büyütüldüğü gündür. Yok sayılan emeğin, dünyanın dört bir yanında görkemli bir biçimde varlığını gösterdiği gündür 1 Mayıs. Dünyanın her yerinde en merkezi ve en büyük meydanlar, emeğin bu görkemli buluşmasına tanıklık eder. İşçiler özlemlerini, umutlarını, taleplerini istedikleri meydanlarda özgürce ifade eder.”

“TÜRKİYE’YE TEK ADAM REJİMİ DAYATILMAKTADIR”

Yapılan anayasa referandumu ile tek adam rejiminin dayatıldığını kaydeden Öztop, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bilindiği gibi, emekçilerin haklarını geliştirmeyen, aksine zarar veren ve tek adam rejimini dayatan bir anayasa için referanduma gidildi. Devletin tüm olanaklarının kullanılmasına, tek sesli medyaya, hayır diyenlerin engellenmesine rağmen yurttaşların en az yarısı HAYIR dedi. Böyle bir anayasa değişikliği ile ülke huzur, barış ve istikrar bulamayacaktır. Türkiye’nin acil ve yaşamsal ihtiyacı eşitlikçi, özgürlükçü, laik ve sosyal bir Anayasadır.

Ancak ülkeyi yönetenler bu gerçeklere gözünü kapatmakta, Türkiye’ye tek adam rejimi dayatmaktadır. Halkın en az yarısının HAYIR dediği bir rejim değişikliğini, cebren ve hile ile meşrulaştırma girişimlerine karşı 2017 1 MAYIS’ı çok daha anlamlı ve önemli hale gelmiştir.

2017 1 Mayıs’ı, hile-hurda ile dayatılan tek adam rejimine karşı demokrasi için, giderek derinleştirilen ve bizi Ortadoğu’daki çatışmaların ateşine sürükleyen savaş politikalarına karşı barış için, giderek pervasızlaşan emek düşmanlığına karşı emeğin hakları için, MİLYONLARIN HAYIR’LI BULUŞMALARI olarak örgütlenecektir!

Bizler, emek ve demokrasi platformu bileşenleri olarak Bolu’ da Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi yaygın, kitlesel, coşkulu ve HAYIR’LI 1 Mayıs buluşmalarını birlik içerisinde kutlayacağımızı ifade etmek için buradayız.

Bu amaçla emekten ve demokrasiden yana tavır alan tüm bolu halkını ve emekçi dostlarımızı pazartesi saat 11:00 de Mehmet Yücetürk sanat merkezimizin önünde kutlayacağımız 1 Mayıs için çağrıda bulunuyoruz.”

“HAYIR’INI AL DA GEL!”

Öztop, tüm emekçileri 1 mayıs kutlamasına davet ederek, “Bu topraklarda emeğiyle, onuruyla yaşayan hemen herkesin HAYIR dediği o kadar çok şey var ki! 1 MAYIS ALANLARI herkesin ‘HAYIR’INI alıp geldiği rengarenk ve apaydınlık meydanlar olacak. İşsizliğe HAYIR, kiralık işçiliğe HAYIR, iş cinayetlerine HAYIR, krize HAYIR, yoksulluğa HAYIR, zamlara HAYIR, içeride ve dışarıda savaşa HAYIR, kentlerin ve doğanın yağmasına HAYIR, kutuplaşmaya HAYIR, kadın cinayetlerine HAYIR, çocuk istismarına HAYIR, cinsiyetçiliğe HAYIR, kamu hizmetlerinin ticarileşmesine HAYIR, gazetecilerin, siyasetçilerin, gençlerin hapishanelere doldurulmasına HAYIR, akademinin ve bilimin bitirilmesine HAYIR, sömürüye HAYIR, diktaya HAYIR gibi milyonlarca HAYIR’lı çığlık 1 Mayıs alanlarında buluşacak! Haydi, hep beraber, birlik olarak, dayanışmamızı güçlendirerek, mücadelemizi büyütmek için 1 Mayıs alanlarına! Yaşasın Emekçilerin Birliği, Halkların Kardeşliği. Yaşasın İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik ve Dayanışması! Yaşasın 1 Mayıs!” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim