Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul öncesi ve ilköğretim okulu öğretmenlerine trafik eğitimi verildi. 

Haber: ASLI AKIŞ

Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının gerçekleştirdiği protokol gereği öğretmenlere yönelik verilen trafik eğitim semineri Bolu Solmaz- Ahmet Baysal Öğretmenevinde gerçekleştirildi. Eğitime Bolu Solmaz- Ahmet Baysal Öğretmenevinde Bolu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Aydın Aksoy, ilk ve ortaöğretim kurumlarında görev yapan öğretmenler katıldı.

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı öncesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda başlatılan Mesleki Çalışma Programı ve "Karayolu Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi " kapsamında toplamda 2 bin öğretmene yönelik trafik eğitimi verildi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şubesinde görevli polis memuru Orhan Sağlam tarafından sunum eşliğinde genel trafik kuralları, sürüş güvenliği, emniyet kemeri, takip mesafesi, kavşaklarda geçiş üstünlüğü, trafikte saygı, öğrenci servisleri kontrolü, yaya trafiği, yaya geçidi önceliği ve taşıt kullanma güvenliği gibi konular da anlatıldı. Öğrencilere servis araçlarına binerken ve inerken uyulması gereken kurallar, emniyet kemeri takmanın önemi, trafik bilincinin çocuklara aşılanması; öğretmenlere de güvenli sürüş, takip mesafesi, kavşaklarda geçiş üstünlüğü, yaya geçişleri, trafikte saygı gibi konularda bilgiler verildi. Eğitimde, öğretmenlerden öğrenci servis araçlarında gördükleri aksaklıkları emniyete bildirmeleri istendi.

 

 

Editör: TE Bilisim