Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Aktaş Mahallesi Süreyya Sokakta uygulama yapıldı. Yapılan uygulamada, emniyet kemeri, ehliyet, ruhsat, sigorta, muayene kontrolü yapılırken, araç ile seyir halindeyken cep telefonu kullanan sürücülere cezai işlem uygulandı.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde, Aktaş Mahallesi Süreyya Sokakta yapılan uygulamada, araçların sigorta ve muayeneleri, sürücülerin ehliyet kontrolleri yapıldı. Uygulama noktasında bekleyen ekipler, araç kullanırken cep telefonu ile konuşan sürücüleri durdurarak, cezai işlem uyguladı.

Yaklaşık 2 saat süren uygulamada, birçok sürücünün kurallara uygun davranışları ve evraklarının tam olduğu dikkat çekti.

Cep Telefonuna Ceza

Denetleme ekipleri tarafından, seyir halindeyken telefon görüşmesi yapan 2 sürücüye ve bir tanede eksik sigorta muayenesi olmak üzere 3 araca, toplamda 324 TL ceza kesildi.

Memura İtiraz ve Hakarete Teknolojik Delil

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle “polis ve jandarma” başta olmak üzere çeşitli kurumlarda başlanan yaka kamerası uygulaması kapsamında, Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme ekiplerine yaka kamerası dağıtıldı. Yaka kamerası uygulaması, polis memurlarının vatandaş ile girdiği ikili diyaloglarda ortaya çıkabilecek olan itiraz, hakaret, olumsuz davranışlar ve söylemlere karşı delil olacak kayıtlar, özel şifreleme sistemi ile arşivleniyor.

Gece çekim özelliği de bulunan yaka kameraları, 8 saat aralıksız kayıt yapabiliyor.

Editör: TE Bilisim