Semiha Şakir Sarıgöl Spastik Çocuk Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde eğitim gören 12 engelli birey, “Çanakkale Destanı” isimli oyunu sergiledi. Oyun, konuklar tarafından ayakta alkışlandı. 

MEHMET FATİH YALINIZ 

10-16 Mayıs Engeliler Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Semiha Şakir Sarıgöl Spastik Çocuk Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü tarafından Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tiyatro Salonu’nda tiyatro ve koro gösterimi gerçekleştirildi.

Düzenlenen programa, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, Semiha Şakir Spastik Çocuklar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Faruk kaçmaz, Engelli çocuklar, aileler ve davetliler katıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Bolu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit bir konuşma yaptığı konuşma ile devam etti.

“ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZA İMKAN VERİLDİĞİNDE NELERİ BAŞARDIKLARINI GÖRECEĞİZ”

Koçyiğit, 10-16 Mayıs tarihleri arasında dünya genelinde kutlanan engelliler haftası münasebetiyle bir sempozyum gerçekleştirdik. Sempozyumun arkasından Semiha Şakir Sarıgöl Spastik Çocuk Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde kalan çocuklarımız Çanakkale destanını sergileyecekler. Sempozyumdaki hocalarımızdan bir tanesi engelli annelerimiz için engelli çocuklarımız için, engelli olduklarında kısıtlı olarak yapamadıkları şeyler değil bir de diğer taraftan yaptıkları şeylere bakalım demişti. Gerçekten bunu net bir şekilde göreceğiz. Engelli çocuklarımızın neler yaptığını, istenirse neler yapacaklarını imkan verildiği takdirde neleri başardıklarını hep birlikte göreceğiz. Bu vatan, ülke için canlarını seve seve feda eden Çanakkale’deki şehitlerimizi de rahmetle, minnetle yad ediyorum. Onları burada engelli kardeşlerimiz aracılığı ile anmaktan, hatırlamaktan yeniden o günlere dönmekten gerçekten büyük mutluluk duyuyorum. O günleri yeniden yaşayıp, yaşananları engellilerin gözünden hissedeceğiz” şeklinde konuştu.

BÜYÜK BEĞENİ ALDILAR

Bekir Koçyiğit’in konuşmasından sonra Semiha Şakir Sarıgöl Spastik Çocuk Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünde bakım ve koruma altında bulunan 12 çocuk ve kurumda staja devam eden BAİBÜ Hemşirelik Bölümünden 7 öğrenci ile birlikte İbrahim Nakçi’nin “Çanakkale Destanı” isimli oyununu sahnelendi.

Özel olarak hazırlanan sahneye çıkan zihinsel, bedensel ve işitsel engelli çocukların oynadığı oyun, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Uzun süren bir çalışmayla oyunu sahneye koyan öğrenciler, yaklaşık 1 saatlik gösteri ile göz doldurdu. Çocukların savaş cephesini canlandırmaları, Çanakkale Savaşı’nın nasıl kazanıldığını izleyicilere aktarmaları ise ayakta alkışlandı.

Programın devamında çocukların bireysel ve toplu olarak hazırlamış oldukları koro performansları izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü ve sahne performansları ve yetenekleri göz doldurdu. Sahne alamayan diğer öğrenciler ise sahne alan arkadaşlarını meraklı gözlerle izledi. Gösterinin sonunda öğrenciler, aileleri ve okul yönetimi hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilisim