“Seben Dere boyundaki grup köylerin ulaşım ihtiyacı için 30 km’lik yol çalışması yapacağız”

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, “Bolu-Seben karayolunda devam eden yol çalışmalarında Taşlıyayla göletinden Sebene kadar olan kısmı Allah’ın izniyle bu sene tamamlamayı hedefliyoruz. Çalışmalar nedeniyle şu an ilçe ile bağlantıyı sağlayan ve dere boyu yolu olarak bilinen alternatif yolda da 30 km yol çalışması yapacağız ve bölgedeki grup köylerin ulaşım ihtiyacını modern koşullarla sağlayacağız” dedi. Ercoşkun, ayrıca, ulaşım yatırımlarından doğrudan yararlanacak köylerin isimlerini de açıkladı.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu-Seben karayolunda devam eden yol yapım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunarak, “Bolu-Seben karayolundaki Taşlıyayla göletinden Sebene kadar olan kısımda çalışmaları bu sene tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

“BOLU-SEBEN KARAYOLUNDA DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR TAŞLIYAYLA GÖLETİNDEN SEBENE KADAR OLAN KISIM BU YIL TAMAMLANACAK”

Milletvekili Ercoşkun, açıklamalarında, şöyle konuştu: “Seben ilçelerimiz içerisinde en önem verdiğimiz çalışmalara sahne olan ilçelerimizden bir tanesi. Oldukça geniş bir kadroyla, ciddi makine ve ekipman desteğiyle çok zor şartlar altında inşallah bu çalışmayı Seben Ovası’na kadar bu sezonda tamamlayacağız.

“DERE BOYU YOLUNDA 30 KM’LİK ÇALIŞMA YAPILARAK, GRUP KÖYLERİN ULAŞIM İHTİYACI KARŞILANACAK”

İŞTE O KÖYLER

Bu yol çalışmalarından dolayı Bolu-Seben ulaşımı bildiğiniz gibi alternatif yoldan, yani dere boyu olarak tabir ettiğimiz yoldan gerçekleşiyor. Bu yol, hem Seben’e bağlı bazı köylerin, hem Bolu’ya bağlı bazı köylerin grup yolu olarak da değerlendirilebilir. Bu yolda ise, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bakan Yardımcımız Yüksel Coşkunyürek’in ve Karayolları 4'ncü Bölge Müdürü Öner Özgür Bey’in de destekleriyle yaklaşık 30 km’lik asfaltlama çalışması gerçekleştireceğiz. 20 cm yüksekliğinde altyapının çekilmesi ve sıkıştırılmasından sonra, Ulaştırma Bölge Müdürlüğümüzün desteğiyle, 30 km’lik bu yol çalışması Kuzgölcük, Kızık, Dereboy, Değirmenkaya, Ekiciler, Dedeler, Kozyaka, Nimetli’den oluşan grup köylerinin de çok ciddi manada ihtiyacını karşılayacak.

“DERE BOYU YOLUNDA ÇALIŞMALAR AĞUSTOS AYINDA”

Hem ana yolun Karayolları tarafından hızlı bir şekilde yapılması, hem de alternatif dere boyu yolunun bu manada 30 km’sinin asfaltlanması, gerçekten o bölgenin özlemle beklediği hizmetlerden bir tanesiydi. Bu yaz döneminde, Ağustos ayında gerçekleştireceğimiz çalışma çok önemli bir eksiği gidermiş olacak. Destekleri için hem bakan yardımcımıza, hem bölge müdürümüze teşekkür ediyorum. Diğer taraftan ilçe teşkilatımızın her biri değerli mensupları ile İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Akman ve Fehmi Çınar kardeşlerime teşekkür ediyorum. Kaymakamımızla, valimizle, hep birlikte inşallah bu çalışmayı ortaya koyacağız. Seben’e ve Sebenlilere hayırlı uğurlu olsun.”

Editör: TE Bilisim