AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, hafta sonu Karpalas Otel’de düzenlenen öğrenci çalıştayında üniversiteli gençlerle buluştu. Öğrencilerin Bolu’da yaşadıkları sorunları dinleyen Metin, bir öğrencinin sokak müzisyenlerinin rahatça sanatlarını icra etmelerini istemesi üzerine, seçimleri kazandığı takdirde Bolu sokaklarının, sadece sokak müzisyenlerinin değil farklı sanatları icra eden sanatçıların da mekanı olacağını söyledi.

Üniversite öğrencilerinin okullarında ve Bolu’da yaşadıkları sorunları tespit etmek, istek ve beklentilerini belirlemek için düzenlenen öğrenci çalıştayı hafta sonu Karpalas Otel’de düzenlendi. Çalıştayda öğrencilerin sorunları ve talepleri masaya yatırıldı. Çalıştayın son günü AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin ve AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay çalıştaya katılarak öğrencilerle buluştu.

“Belediye meclisinde öğrencilerin söz hakkı olacak”

Bolu’da üniversite öğrenimi gören öğrencilerin yaşadıkları kentten keyif ve lezzet almaları gerektiğini belirten Fatih Metin, bu nedenle öğrencilerin şehir hakkındaki fikirlerinin çok önemli olduğunu kaydetti. AK Parti’nin genç adayı, seçimi kazandığı takdirde Bolu Belediyesi Meclis toplantılarına Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden öğrencilerin katılacağını ve söz haklarının olacağını ifade etti. 

Sokaklar renklenecek

Bir öğrencinin Bolu’da sokak müzisyenlerinin çeşitli sorunlarla karşılaştığını ve kendilerinin Bolu’da bu tür etkinlikleri daha fazla görmek istediklerini söylemesi üzerine Fatih Metin, “Ben de sokak müziğini çok severim. Hatta İstiklal Caddesi’ne sırf o sokak müzisyenleri dinlemek için gidiyorum. Ruhuma iyi geldiğini hissediyorum. Seçildiğim takdirde sokak müzisyenlerimiz rahatça sanatlarını icra edecekler. Hatta farklı sanatlar da yapılacak şehir merkezimizde. Caddelerimiz, sokaklarımız vatandaşlarımızla sanatın birleştiği noktalar haline dönüşecek. Bolu’ya renk katacağız. Bu herkesi mutlu edecek.” dedi.

Üniversite öğrencileri, Bolu’yu yönetmeye talip bir adayın, kendilerine zaman ayırıp, sorunlarını dinlediği için büyük mutluluk yaşadıklarını ifade etti. Çalıştaylarına katıldığı için Fatih Metin’e teşekkür eden genç öğrenciler, Metin’le bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Sidney’de yaşayan Bolulu yöneticiden tavsiyeler

13 yılı aşkın bir süredir Avustralya’da yaşayan ve Sidney’de büyük bir yapı firmasının eyalet müdürü olan Bolulu Umut Penpecioğlu da çalıştayda öğrencilerle buluştu. Öğrencilere çeşitli tavsiyeler veren Penpecioğlu, dürüst ve çalışkan oldukları takdirde dünyanın her yerinde başarılı olabileceklerini söyledi. Dünyanın hızlı bir şekilde değiştiğini, yeni neslin bilgiye ulaşma konusunda çok şanslı fakat gelişen teknoloji ve artan otomasyon nedeniyle bir anlamda şanssız olduğunu belirten başarılı yönetici, Türk gençlerinin inandıkları ve çalıştıkları zaman her engeli aşacaklarından emin olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim