Yukarı Çarşıda devam eden restorasyon çalışmaları dolayısıyla maddi olarak zor duruma düşen Yukarı Çarşı esnafı ile ilgili, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum esnaflardan ücret alınmayacağını açıklamıştı. Bu gelişmenin ardından Yukarı Çarşıyı ziyaret eden AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, müjdeyi esnaflarla paylaştı.

Müjdeli haberin ardından Cumhur İttifakı AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, lehine adaylıktan çekilen MHP'li İbrahim Doğan ile birlikte Yukarı Çarşı esnafını ziyaret etti.

Yukarı Çarşı’da konuşan Cumhur İttifakı’nın AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, Yukarı Çarşı’nın Bolu’nun elindeki en önemli değerlerden biri olduğunu dile getirerek, tarihi arastanın Bolu Tarih Adası Projesi’yle birlikte cazibe merkezi olacağını söyledi.

Esnafların işlerini arttırmak için var gücüyle çalışacağını belirten Metin, yaşanılan sürece ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Metin, “Yaklaşık 3-4 aydır süregelen bir sıkıntı vardı. Özellikle mihrakların sıkıntı oluşturmaya yönelik hamleler vardı. Elhamdülillah dün o hamlelerin hepsi boşa çıktı. Buradan saygıdeğer Çevre ve Şehircilik Bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Dün vermiş olduğu hibe sözüyle, güzelleştirme çalışmaları kapsamında esnafımıza yük oluşturan yükün bugün itibariyle kalktığını bugün itibariyle duyuruyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Esnafımıza hiçbir yük getirmeden projemizi tamamlamış olacağız. Bütün Yukarı Çarşı esnafımıza müjdeler olsun.” dedi.

Alyanak: “Bakanımızın müjdesiyle çok sevindik”

Yukarı Çarşı’da uzun yıllardır kuyumculuk yapan Hakan Alyanak, yapılan çalışmalarla zor duruma düştüklerini ifade ederek, “Ancak dün gelen Çevre Ve Şehircilik Bakanımızın müjdesiyle çok sevindik. Sayın Fatih Metin beye ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İnşallah bu yatırımların devam etmesini istiyoruz. Yukarı Çarşı Bolu’nun olmazsa olmazı.” dedi.

Arslan: “kiralarımız iki kat artmıştı ancak şimdi her şey düzelecek”

Konfeksiyon işiyle uğraşan esnaflardan Nurten Arslan’da emeği geçenleri kutlayarak, “Belediye Başkan Adayımız Fatih Metin beye çok teşekkür ederiz. Kiralarımız iki kat artmıştı ancak şimdi her şey düzelecek inşallah” dedi.

Kain: “Desteğin gelmesi bizi rahatlattı”

Yukarı Çarşı’nın en eski esnaflarından olan Yüksek Ziraat Mühendisi Cemalettin Kain ise esnaflar olarak bu yükün altından kalkamayacaklarını dile getirerek, “Bu desteğin gelmesi bizi rahatlattı.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim