Son günlerde Bolu kamuoyunda sıkça konuşulan ‘Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin içinden bazı fakültelerin ayrılarak başka bir üniversite adı altında toplanması’ konusuna, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin açıklık getirdi. Konu hakkında hazırladığı basın açıklaması ile Bolu halkına seslenen Metin, “Ne BAİBÜ’nün bölünmesi söz konusudur ne de zayıflatılması. Enerjimizi, üniversitemizi büyütmeye ve geliştirmeye harcamalıyız” dedi.

Yaptığı basın açıklamasında üniversite ile ilgili yeni müjdeleri de Bolu halkıyla paylaşan Fatih Metin, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Turizm Fakültesi ile Spor Bilimleri Fakültesi adı altında 3 yeni Fakülte ile bu fakültelere bağlı 6 yeni Bölümün açılmasıyla ilgili sürecin başlatıldığı belirtti.

“ENERJİMİZİ, ÜNİVERSİTEMİZİ BÜYÜTMEYE VE GELİŞTİRMEYE HARCAMALIYIZ

Fatih Metin yaptığı basın açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Son günlerde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın yapmış olduğu; “Üniversitemizde yer alan Teknik Branşlardaki Fakültelerin ayrılarak, oluşturulacak yeni bir Teknik Üniversite adı altında toplanması” önerisinin, bazı yanlış anlaşılmalara yol açarak, Bolulu Hemşerilerimizde endişeye neden olduğu anlaşılmaktadır.

Konunun, muhalefet partileri tarafından başka mecralara çekilmek istenmesi, içinde bulunduğumuz nazik seçim sürecinde istismara açık girişimlerde bulunulması üzerine, konunun muhatapları ile görüştüm.

Gerek Ahmet Baysal büyüğümüz gerekse Bolulu Hemşerilerimiz müsterih olsunlar. Ne Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitemizin bölünmesi söz konusudur, ne de zayıflatılması ile ilgili herhangi bir girişim mevcuttur. İzzet Baysal Vakfı biz Bolulular’ındır. İzzet Baysal Baba’mızın emaneti üniversitemiz, bizim göz bebeğimizdir. 17 yıllık iktidarımızda nasıl üniversitemize destek olup, büyütülmesi ve geliştirilmesi için katkıda bulunduysak, bundan sonra da eğitim ve bilim kalitesinin yükseltilmesi, büyüyüp, geliştirilmesi için katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Biz de görevi devraldığımızda, bu istikamet ve anlayış çerçevesinde görev yapacağız.

Bolu İzzet Baysal Üniversitemizi, eğitimde ve bilimde, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden bir tanesi yapmak için, kentin tüm dinamikleri ile bir araya gelip, dört bir koldan harekete geçmeliyiz. Akademik kadromuzda var olan eksiklikleri rektörümüzle tespit edip, İzzet Baysal Vakfımız ve siyasi kadromuzla hep birlikte gidip, Ankara’dan bu kadroları alıp gelmeliyiz. 31 Mart’ta göreve geldikten sonra, ilk işlerimizden birisinin bunun olacağı sözünü veriyorum. Teknik bölümlerimizin laboratuvar ve atölye eksikleri de bulunuyorsa, bir an önce tamamlayarak, akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin hizmetine sunmalıyız.

El birliği yaparak, üniversitemizi, büyütmek, geliştirmek ve kalitesini artırmak için çaba sarf etmeliyiz.

Bu vesile ile Hemşerilerime Üniversitemizde, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Turizm Fakültesi ile Spor Bilimleri Fakültesi adı altında 3 yeni fakülte ile, bu fakültelere bağlı 6 yeni bölümün açılmasıyla ilgili sürecin, başlatıldığı müjdesini vermek istiyorum. Yeni fakültelerimiz ve bölümlerimiz, üniversitemize ve Bolu’muza hayırlı olsun.”

Editör: TE Bilisim