AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, Yığılcalılar Derneği üyeleriyle buluşmasında su fiyatları, emlak vergisi ve otopark ücretlerine ilişkin konuştu. Metin, Karadere İçme Suyu Projesi'nin tamamlanmasının ardından "su fiyatlarının düşeceğini", "emlak vergisi rayiç bedellerinin yeniden güncelleneceğini" ve "otopark ücretlerinde en az yüzde 25 indirim yapacağını" duyurdu.

Yığılcalılar Derneği'nce düzenlenen geceye katılan AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, su fiyatlarından emlak vergisi rayiç bedeline, otopark ücretlerinden havaalanı konusuna kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.

"Bolu'nun çıkışı turizmdir"

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Metin, gecede şehrin turizm hedeflerinden bahsederek "Bolu'nun çıkışı turizmdir. Turizmde hem katma değer vardır, hem istihdam vardır. O nedenle turizm yatırımları bizim için önemli." dedi.  Turizm altyapısının ulaşımdan geçtiğini belirten Metin, "Yani gelen turist, ziyaretçi kolay ulaşım ister" diye konuştu.

"Havaalanı konusunu netleştirecek ve neticelendireceğiz"

Bu kapsamda kente havaalanı kazandırılması ile ilgili çalışmaların başlatıldığına değinen Metin, "Orası da neresi? Tugay. Önümüzdeki dönem orayla ilgili yapılan çalışmayı netleştirecek ve neticelendireceğiz. Bu sayede ulaşım altyapısını da tamamlamış olacağız." dedi.

"Su fiyatları düşecek"

Belediye Başkanlığı makamının bir amaç olmadığını, hizmet aracı olduğunu anlatan Metin, su fiyatlarına ilişkin de önemli açıklamalar yaptı. Bolu'nun geçmişte arsenikli su içtiğini anlatan Metin, şuan ise Gölköy Barajı'ndan arıtma tesisine aktarılan suyu kullanıldığını belirtti. Karadere İçme Suyu Projesi'nin tamamlanmasıyla su maliyetlerinde düşüş olacağını müjdeleyen Metin, "Dolayısıyla şimdi gelecek Karadere suları, cazibeyle gelecek bir su. Bu sayede belediyemizin su getirme maliyeti düşeceği için halkımızın kullanacağı su fiyatları da düşecek." diye konuştu.

"Emlak rayiç bedellerini güncelleyeceğiz"

Metin, ayrıca emlak vergileri için de "Emlak vergisinin rayiç bedellerini tekrar güncelleyeceğiz." dedi.

"Otopark ücretleri düşecek"

Alınan otopark ücretleri ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Metin "Otopark paraları da düşecek. En az yüzde 25 düşecek. Bunu da buradan ilan ediyorum." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim