Hentbol Erkekler Türkiye Kupası Dörtlü Final maçları öncesinde Bolu Belediyesi tarafından Bolu’ya gelen Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyuboğlu ve dört takımın antrenör ve yöneticileri için kahvaltı düzenlendi.

Bolu’da faaliyet gösteren bir kafede düzenlenen kahvaltıya, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyuboğlu, turnuvaya katılmak üzere Bolu’ya gelen takımların yöneticileri ve antrenörleri ile gazeteciler katıldı.

Burada bir açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, sporun her branşına sahip çıkmak için çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Bolu’nun sporun başkenti olacağını ifade eden Başkan Yılmaz şöyle konuştu; “Bolu özel bir coğrafya. Toplam arazisinin yüzde 65’i ormanlarla kaplı. 200 kadar göl ve göleti olan, yüzde 20 civarında da orman dışı alanları olan bir ildir. Bolu coğrafyası gereği gelecekte turizm kenti olacak, spor kenti olacak, sağlık kenti ve üniversite kenti olacak. Böyle bir hedefi benimseyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aslında tamamı turizme çıkıyor. Spor konusunda da sporun her branşının kamp merkezi Bolu olsun istiyoruz. Şu an, daha çok futbol gündemde olduğu için kışın Antalya nasıl Avrupa takımlarının tamamının kamp merkezi ise, yazın da Bolu futbol anlamında da kamp merkezi olacak. Biz bu konuda federasyon başkanlarımızla yaptığımız toplantıda onların taleplerini dinledik ve o taleplere yönelik olarak da şehir olarak ne yapabileceğimizin kararlarını verdik. Şu an bir çok federasyonla hem Türkiye çapındaki faaliyetlerin yürütülmesi, hatta uluslararası faaliyetlerin yürütülmesi için çalışmalar yapacağız. Oryantiring federasyonu ile Türkiye şampiyonasını Bolu’da yaptık. Dünyadaki oryantiring federasyon başkanlarını Bolu’da toplayacağız. İnşallah 2023 yılında dünya şampiyonasının Bolu’da olmasını sağlayacağız. Bu konuda bütün federasyonlarla müşterek çalışma içindeyiz. Federasyon başkanımızın böyle güzide takımlarımızın buradaki organizasyonu yapması nedeniyle şehir olarak mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Sporun her branşı ile ilgili üzerimize ne düşerse yapmak durumunda olduğumuzu da ifade etmek isterim. Daha önce spor hastanesinin Türkiye’de olmadığını söylediler, inşallah üniversitemizle beraber bu çalışmaya girdiğimizi ve kısa zamanda fizik tedavi bünyesinde bir spor hastanesi ondan sonra da tamamen kendine has bir spor hastanesi, belki önümüzdeki süreçte bir spor üniversitesinin de Bolu’da kurulması için çalışmalar da yapıyoruz.

Federasyon başkanımızın bize vereceği desteğe bağlı olarak, emirlerinde olduğumuzu ifade etmeye çalışıyoruz. Belediye olarak da amatör sporlar anlamında inşallah bu yıl sonu itibariyle inşallah 3 bin 500 kişiye ulaşacağız. Bolu’nun nüfusuna kıyasla bu sayı az bir sayı değil. Önümüzdeki süreçte arttırarak devam ettireceğiz. Bolu küçük olmasına rağmen, iyi bir idareci, iyi bir antrenör bulursa hemen dünya çapında bir neticeye gidebiliyoruz. Bizim hokey takımımız Avrupa’da namağlup şampiyon oldu. Siz bir şeye emek verirseniz sonucu alıyorsunuz. Sporun her branşının emekçisi olmaya talibiz.”

“Bolu’da hentbolla ilgili faaliyetler devam edecek”

Başkan Yılmaz’ın ardından konuşan Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyuboğlu, Bolu’da hentbola verilen destekten ötürü memnuniyet duyduğunu söyledi. Eyuboğlu, “Bugün burada Türkiye kupasının finali oynanacak. 4 takımımız da Türk hentbolunun Türkiye’deki en iyi takımı. Bu dört takım burada mücadele edecek. Bolu hentbolda şu anda liglerimizde iki takımla temsil ediliyor. Bu da Bolu’nun son dönemde spora verdiği destekle oluyor. Bundan iki üç ay evvel başkanımız bütün federasyon başkanlarını Bolu’da toplayıp, spora vereceği desteği belli etmişti ve veriyor. Çünkü batıya yakın her türlü faaliyetin yapılabileceği bir il. Bu faaliyeti yaparken bütün amacımız Bolu’daki hentbolu daha iyi yerlere getirmek. Takımlarımızın daha da güçlenerek alt kümelerden süper lige çıkacak vaziyete gelmesi amacımız. Bolu bunu hak ediyor. Bütün takımlarımıza başarılar diliyorum, Allah hepsinin yardımcısı olsun. Zor maçlar olacak. İnşallah güzel bir şekilde kazasız belasız maçlarımız oynanır ve tamamlarız. Buradaki faaliyetimiz tabi ki bunla bitmeyecek. Başkanımızın söylediği gibi bundan sonra Bolu’da hentbolla ilgili faaliyetler devam edecek. Çünkü, burada eğer bir şeyler yapılıyorsa, federasyon olarak bizim buraya destek olmamız elimizden gelen neyse burada hentbolu yüceltmek amacımız. Başkanımız yolu açtı biz de bu yoldan devam edeceğiz.” diye konuştu.

“Burada her türlü faaliyeti yapabiliriz”

Bolu’nun önemli bir konumda bulunması nedeniyle şartların sağlanması durumunda, uluslararası organizasyonlar dahil her türlü organizasyona ev sahipliği yapabileceğini ifade eden Eyuboğlu, “Burada salon ve otel bakımından bir sıkıntı yok. Bundan sonra milli takım bazında da burada faaliyetlerimize devam edeceğiz. Milli takımın bir maçını burada oynayabiliriz ama zeminin uluslararası standartta olması gerekiyor. Olunca burada her türlü faaliyeti yapabiliriz. Çünkü bütün her here yakın, herkesin de gelebileceği bir yer burası. O konuda biz desteğimize devam edeceğiz.” dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim