Bolu'da, özel eğitim okulu öğrencisi zihinsel engelli 18 yaşındaki Fırat Bayram Doğan'ın bisiklet hayali gerçek oldu. Doğan, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın hediye ettiği bisiklete binerken büyük sevinç yaşadı.

Sarıcalar Özel Eğitim İş Uygulama Okulu 10'uncu sınıf öğrencisi Fırat Bayram Doğan, aynı okulda eğitim gören hafif zihinsel engelli arkadaşının bisikletine binip okulun bahçesinde tur atınca, öğretmenleri şaşırdı. Ağır engelli olmasına rağmen bisiklet kullanan Fırat Bayram Doğan, sınıf öğretmenine en büyük hayalinin bisiklet sahibi olmak olduğunu söyledi. Bunun üzerine okul yönetimi belediyeye başvurdu. Belediye, ailesinin bisiklet alma imkanı bulunmayan Fırat Bayram Doğan için Sağlık Müdürlüğü'nden bisiklet temin etti.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, her perşembe günü evlere yaptığı hasta ziyaretleri kapsamında Fırat Bayram Doğan'ı evinde ziyaret edip bisikleti hediye etti. Annesi ve sınıf öğretmeninin kontrolünde bisiklete binen Fırat Bayram Doğan, büyük sevinç yaşadı. Mahallede tur atan Fırat'ın, bisikletin üzerinde dengeli bir şekilde durması herkesi şaşırttı. Fırat'ın, öğretmenleri ve annesinin gözetiminde bisiklete binmesine izin verileceği belirtildi.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, her hafta hasta ziyaretlerinde bulunduklarını söyleyerek, "Fırat ve ailesi, bugün ziyaret ettiğimiz 5 aileden birisi. Onun bisiklet hayalini öğrenince bunu gerçekleştirmek istedik. Belki de bugüne kadar yaptığımız en güzel işlerden birisini yaptık. Fırat'ın bisiklete binerken ki mutluluğu her şeye değer. Onu mutlu ettiğimize çok memnun oldum. Aracı olanlara, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim