Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı ve Bolu Belediye Başkanlığı Basın Sözcüsü Rasim Özdemir’ e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 Haber: Aslı Akış

 Ziyarete Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu, yönetim kurulu üyeleri ve Bolu Basını katıldı.

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu ve yönetim kurulu üyeleri de Bolu Belediye Başkan Yardımcısı ve Bolu Belediye Başkanlığı Basın Sözcüsü olarak ataması yapılan Rasim Özdemir’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Velioğlu ve gazeteciler, Rasim Özdemir’i yeni görevi dolayısıyla kutlayarak, başarı dileklerini ilettiler.

 “BOLU BASINI OLARAK GURURLUYUZ, UMUTLUYUZ”

Ziyarette konuşan Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu, Rasim Özdemir’in göreve getirildiği için Bolu Basını olarak gurur duyduklarını ifade ederek Rasim Özdemir’e önemli bir görev verdiği için Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a da teşekkür etti. Velioğlu; “Bugün çok farklı bir ziyaretteyiz. Yıllardır meslektaşımız, kimilerinin meslek büyüğü Rasim Özdemir’in Bolu Belediyesi’ne Başkan Yardımcısı ve Basın sözcülüğü gibi önemli bir göreve getirilmesi sonrasında, biraz geç olsa da ziyaret ettik. Biz, bugün gururluyuz, basın camiası ve gazeteciler adına umutluyuz. Öncelikle Belediye Başkanımız Tanju Özcan’a hem meslektaşımıza böyle önemli ve kritik bir görev verdiği için, hem iyi hizmetler yapacağına inandığı için teşekkür ediyoruz. Bu süre zarfında Rasim kardeşimizin çok güzel işler yapacağından hiç şüphemiz yok. Hem bizi hem Bolu’yu her alanda en iyi şekilde temsil edecektir” dedi.

“GEÇMİŞ YÖNETİMLE KOPUKLUKLAR VARDI”

Velioğlu, eski Bolu Belediyesi yönetimi ile Bolu Basını arasında zaman zaman kopukluklar yaşandığına dikkat çekerek, “Burada fikir alışverişinde bulunacağız. Biz gazeteciler olarak geçmiş yönetimle ilişkilerimizde kopukluklar vardı. Bazı konular hakkında bilgi alamıyorduk. İnşallah bundan sonra hem Rasim kardeşimiz hem de Ergin kardeşimiz ve ekibiyle, basın ve belediye çalışmalarının daha güzel olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

“GAZETECİLER ŞEHRE YÖN VEREN İNSANLARDIR”

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, basının en önemli görevinin vatandaşın sorunlarını yetkili mercilere iletmek olduğunun altını çizerek; “Ben bu şehirde, bu şehri yaşayan ve 20 yıldır gazetecilik yapan biriyim. Hem benim hem Tanju Özcan’ın oturduğu makamda Necdet Gören, Yüksel Ceylan, Alaaddin Yılmaz dönemini gördük. Gazeteciler şehre yön veren insanlardır diye her zaman söylerim. Yaptığım televizyon programlarında da söylemişimdir çünkü hem halkla iç içedir hem de bürokrasi ile birliktedir. Gazeteciler her iki tarafı da bilirler. Aslında biz sorunların yetkililere ulaşılması için en iyi mecrayız. Basının en önemli görevlerinden bir tanesi budur. Vatandaşın sorunlarını yetkili mercilere iletmektir. Ben Bolu’da bu görevi en iyi şekilde yaptığımızı düşünüyorum. Bolu’daki basının diğer illere göre hatta ulusal medyaya göre daha tarafsız ve daha vatandaşa dönük yayınlar yaptığını görebiliyorum” ifadelerini kullandı.

 “BİZİ ELEŞTİRİN”

Özdemir, kendisine verilen destekten dolayı teşekkür ederek; “Ben masanın diğer tarafında sizin yanınızda eleştiren tarafındaydım. Ama şimdi masanın bu tarafında geçtim. Masanın öbür tarafında görüyorum ki; sosyal medyada ve sizin yazdığınız yazılarda başarılı olduğuma inanıyorum ki masanın bu tarafına geçtim. Sizlerde çok büyük destek verdiniz. Şimdi masanın bu tarafındayım beni eleştirecek taraftayım. Basından ve sizlerden şunu istiyorum; “Bizi Eleştirin”. Siz bizi eleştirin ki biz doğruyu bulalım, yanlışa yönelmeyelim. Bundan önce olanlar gibi biz olmayalım istiyoruz.” dedi.

“HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Rasim Özdemir son olarak; “İnşallah çıktığımız bu yolda hep birlikte başaracağı” diyerek; “Gazeteci arkadaşlarımla birlikte bu işi en iyi şekilde başarmaya çalışacağız. Görevim sonrası da alnım ak bir şekilde çıkarım diye düşünüyorum. Sizlerin desteğine ihtiyacım var. Bu zamana kadar verdiğiniz gibi bundan sonra da inşallah bu desteği esirgemezsiniz. Bu şehir bizim. Biz bu şehri yaşıyoruz. Herkes gelip geçiyor am gazeteciler gelip geçmiyor. Gazetecilerin oturduğu koltuk diğer bütün koltuklardan daha önemli. Ben eninde sonunda bu koltuktan kalkıp sizlerle o koltukta oturacağım. Çünkü benim mesleğim var. Gücümü de bu meslekten alıyorum. Tek üzüldüğüm 15 yıldır gururla taşıdığım sarı basın kartıma bir müddet bırakmak zorunda kalacağım. Ama inşallah bu görevi de başarılı bir şekilde tamamladığım zaman tekrardan o sarı basın kartına sahip olacağım. Destekleriniz için hepinizi çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim