Haber: Burhan Yeşiltaş

Boluspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, Bein Sports kanalında ‘Maç Sabahı’ programının konuğu oldu. Deneyimli teknik adama kırmızı beyazlıların dünyaca ünlü yıldızı kaptan Andre Santos’un performansını yorumladı.

TFF 1’inci liginin 2016-2017 sezonun başında teknik direktör Fuat Çapa ile Andre Santos’un yolları Boluspor’da kesişti. Boluspor’da fırtınlar estiren Andre Santos, kırmızı beyazlı formayla çıktığı 26 karşılaşmada 12 golle Boluspor’a büyük katkı verdi.

“ANDRE İLE İNANILMAZ BİR İLETİŞİM İÇİNE GİRDİK”

Andre Santos’un Bolu’ya gelebileceğine kimsenin inanmadığını sözlerine aktaran Çapa şöyle konuştu: “Biz Andre ile daha öncede beraberdik Will’de. 6 ay gibi bir süre çalıştık. Aslında bize geldiğinde futbolu bırakmıştı. Hatta ilk geldiğinde bir resim çekilmiştik, oradaki gazeteciler sormuştu. ‘Hanginiz gazeteci’ diye. Baya bir kiloluydu. Ama Andre ile inanılmaz bir iletişim içine girdik. O günden itibaren. Çok kısa bir sürede formunu yakaladı Will’de. Bolu’ya geldiğimizde Başkana bahsettim. Tabi hiç kimse inanmadı Andre’nin Bolu’ya gelebileceğini. Ama biz eşiyle de ailecek görüşüyorduk o dönemde. Türkiye’ye gelmek istediklerini ve şartlar uygun olursa da bizle birlikte çalışmak istediğini belirmişti. Biz Bolu ile anlaştıktan sonrada, ben yöneticilere ilettiğimde de hiç kimse inanmadı. Ne zaman ki, Santos’u Bolu’da gördüklerinde. Yöneticilerimizden bir tanesi hatta şunu söylemişti. ‘Ya biz Fenerbahçe ile oynarken, Bolu’ya karşı bir gol atmış. Böyle oyuncularda bize nasip olur mu?’ şeklinde bir ifade kullanmış bir tane yönetici. İsmi de Osman ağabey, Osman Gürsoy. Sonra nasip oldu. Şu anda da Bolu’da gerçekten saha içi değil, saha dışında da inanılmaz katkılar sağlıyor. Bizimde kendisiyle sadece futbolcu-teknik direktör ilişkisi değil, aynı zamanda saha dışında iyi bir dostuz.”

Editör: TE Bilisim