Boluspor alt yapısında 5 sezon eğitim aldıktan sonra Gençlerbirliği’ne kaptırdığımız Ahmet Deha Sarıahmet, U16 Mili takımına seçilmesinin ardından ilk milli maçında takımını galibiyete taşıyıp karşılaşmanın tek golünü attı.

Boluspor alt yapısında geleceğin 10 numarası olarak yetişen Ahmet Deha, 5 senedir bütün hocaların göz bebeği olarak yetişip, karakteri çalışkanlığı efendiliği ile rakip hocaların ve rakip oyuncuların bile çok sevdiği bir oyuncu görüntüsü vermesi ile birlikte milli takım hocalarının da göz bebeği oldu.

Genç yıldız Boluspor’u unutmayıp milli maçta 14 numaralı formayı giydi. Ahmet Deha Sarıahmet milli takımla çıktığı ilk karşılaşmada takımını galibiyete taşıyan oyuncu oldu. Boluspor alt yapısında 5 sezon eğitim aldıktan sonra bilinmeyen bir nedenle gönderilen genç yıldız Gençlerbirliği takımın da oynadığı futbolla milli takım hocalarının gözdesi olmuştu.

Genç oyuncu, takımların artık alt yapıdan oyuncu çıkarmak için uğraşlar verdiği şu dönemlerde milli takımda attığı gol sonrası bir yıldız doğuyor mesajı verdirdi. Milli takımla ilk çıktığı karşılaşmada 14 numaralı formayı giyip Boluspor’u unutmayan genç yıldız Ahmet Deha Sarıahmet attığı gol ve mücadelesi ile hocalarından taktir aldı.

U16 Milli Takımımız, İstanbul'da TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde Ukrayna ile oynadığı ikinci hazırlık maçını 1-0 kazandı. Milli Takımımızın golünü 55. dakikada Ahmet Deha Sarıahmet attı. Ukrayna'da Eduard Kozik 75. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Ayrıca, Genç Milli Takımlar Sorumlusu ve Futbol Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas ile Genç Milli Takım teknik direktörleri ve antrenörleri maçı tribünden takip etti.

Editör: TE Bilisim