Gerede Belediyesi'nin "Mahalle Zabıtalığı" sistemi kapsamında sorumlu zabıta ekipleri, gün boyunca görevli oldukları mahallelerde vatandaşların sıkıntılarını çözüyor.

Gerede Belediyesi, AK Masaya yapılan başvurular, Whatsapp İletişim hattına gelen talep, şikayetler ve mahallelerde halkın yaşamını etkileyen olumsuzlukları kısa sürede tespit edip çözmek amacıyla 'Mahalle Zabıtalığı' uygulaması başlattı.

Uygulama kapsamında her mahalleye bir zabıta personeli görevlendirildi. Ekipler, adım adım dolaştığı mahallelerde olumsuzlukları yerinde tespit ederek hızlı şekilde çözüme kavuşturuyor. AK Masa vasıtasıyla alakalı Müdürlüklere aktarıyor. Ses ve çevre kirliliği ile kaldırım işgali gibi olumsuzluklara anında müdahale edilerek gerekli uyarılar yapılıyor. Fotoğraf ve görüntü kaydı da alan ekipler, uyarıların dikkate alınmaması durumunda sorumlular hakkında cezai işlem uyguluyor.

Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; “Halkımız ile iç içe olmaya onların sorunlarını ve bizden beklentilerini her zaman dinlemeye gayret ediyoruz, her mahalleye bir zabıta personeli görevlendirdik, zabıta personelimiz sorumlu oldukları mahallelerde dolaşarak olumsuzlukları tespit ediyor, şikâyetleri anında değerlendirerek ilgili Müdürlüklere aktarıyor. Bu uygulama ile mahallelerdeki olumsuzluklardan daha çabuk haberdar oluyoruz ve daha çabuk çözüm üretebiliyoruz.” dedi.

Demirciler Mahallesinde Özkan Özcan, Seviller Mahallesinde Yılmaz Coşkun, Kabiller ve Kitirler Mahallesinde İsmail Erbay, Orta Mahallede Ali Güneş, Dayıoğlu Mahallesinde Yaşar Candan, Yeni Mahallede Sefa Özkan, Bahçelievler Mahallesi ve Sanayi Sitesinde Fikret Demiral, Deri Sanayi, Çarşı içi ve Esentepe Mesireliğinde Ali Erdoğanlı sorumlu personel olarak görevlendirildi.

Editör: TE Bilisim