Boluspor Teknik Direktörü Giray Bulak, düzenlediği haftalık basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Milli takım arasını iyi değerlendiklerini belirten Bulak, ligde hiçbir takımdan çekinmediklerini ve Altay maçında olumlu sonuç alıp yola devam edeceklerini kaydetti.

Bulak, milli takımın Moldova galibiyeti tebrik ederek, Boluspor’dan yetişen milli futbolcular Emre Kılınç ve Umut Meraş için övgü dolu sözler sarf etti.

Haber: Ömer Çetinaslan

Boluspor’un Karaçayır Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında, Boluspor Teknik Direktörü Giray Bulak açıklamalarda bulundu.

Sözlerine Türkiye A Milli Futbol Takımı ve Bayan Voleybol Milli Takımı’nı tebrik ederek başlayan Bulak, “Öncelikle Moldova karşısında çok iyi oynayan ve iyi bir galibiyet alan milli takımımızı tebrik ediyorum. Onlardan önce Avrupa ikincisi olan Bayan Voleybol Takımı’mızı da tebrik ediyorum. Çok iyi sonuçlar aldılar ve çok iyi mesajlar verdiler. İnşallah bundan sonra birinci oluruz” dedi.

“MİLLİ MAÇ ARASINI İYİ DEĞERLENDİRMEYE ÇALIŞTIK”

Boluspor Teknik Direktörü Giray Bulak, hafta sonu iki hazırlık maçı oynayan Boluspor’un, milli maç arasını iyi değerlendirdiğini söyleyerek, “Bize gelince, milli maç arasını iyi değerlendirmeye çalıştık. Osmanlıspor ile Cumartesi, 19 yaş takımızla da Pazar günü iki toplam iki maç yaptık. Oyuncularımızın son durumunu görmek, yeni gelen arkadaşlarımızın da seviyesini anlamak açısından bizim için olumlu iki tane hazırlık maçı oldu. İyi çalışıyoruz, iyi oynuyoruz. Birkaç oyuncumuzun problemi var. Mutlu, Bahadır, Seth, kaleci Ozan gibi. En son bunlara Osmanlıspor maçında Gökhan Sazdağı da eklendi, üst adale grubunda bir yaralanma var o yüzden bu hafta belki aramızda olamayacak. Ali, Kırgızistan Milli Takımı’na gitmişti, o döndü. Bütün takım halinde çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“YANIMIZDA GÜÇ OLARAK TARAFTARI GÖRMEK İSTİYORUZ”

Altay’ın iyi bir takım olduğunu belirten Boluspor Teknik Direktörü Giray Bulak, ligde hiçbir takımdan çekinmediklerini ve kazanmak için her şeyini ortaya koyacak bir Boluspor olacağını ifade etti;

“Sıkı, iyi bir maç cumartesi günü bizi bekliyor. İyi bir takıma karşı oynayacağız. Son maçını, son dakika attığı golle kazanan bir Altay var. Ama ligde hiçbir takımdan çekinmeyecek, oyun temposundan düşmeyecek ve aynı zamanda kazanmak için her şeyini ortaya koyacak bir Bolusporumuz var. Belki bunlar sonuca yansımadı ama bundan sonra umarım yansıyacak. Bu hafta çok iyi bir sonuçla beraber yolumuza devam edeceğimizi düşünüyoruz. Çocukların çalışması, arzusu, isteği iyi. Kulübün dinamizmi iyi. Taraftarımız da cumartesi günü aramızda görmek istiyoruz. İnşallah onlarla beraber aşamayacak olduğumuz bir şey olmaz, yanımızda güç olarak onları görmek istiyoruz” diye konuştu.

“MELİH HAZIR”

Bulak, geçen sezon sakatlanan Boluspor’un önemli oyuncularından Melih Okutan’ın Altay maçında oynama ihtimalinin olduğunu belirterek, “Melih’in sakatlığından sonra neredeyse 9 ay oldu. Sadece maç eksiği var. Bu iki hazırlık maçında da oynatarak Melih’i gördük. Artık hazır, koordinasyon eksiği var. Maç koordinasyonu ve bireysel koordinasyonu yok. Bunlar zamanla olacak, psikolojik olarak o ürkekliği de üzerinden attı. Melih’in sadece oynamaya ihtiyacı var. Bu hafta belki oynayacak belki oynamayacak ama artık Melih’ten faydalanacağız. Melih çok önemli bir oyuncumuz, ben de bir an evvel aramızda görmek istiyorum” dedi.

“BİR PARÇA YORULURLAR BİZ YANLARINDAN GEÇER GİDERİZ”

Boluspor Teknik Direktörü Giray Bulak, ligdeki puan durumuyla ilgili, “Merak etmeyin, önde gidenler bir parça yorulurlar, geriye kalırlar. Biz, yanlarından geçeriz” dedi. Motivasyonu yüksek bir takım olduklarını ve Boluspor’un çok yol kat edeceğini söyleyen Bulak, “Alternatifli bir kadro olduk. Şuanda Gökhan yok diye düşünüyoruz ama Mustafa Durak, Mustafa Eskihellaç, Yusuf ve Melih var. Kadromuz şekilleniyor. 30 kişiye yakın bir kadromuz var. Hatta aşağıdan gelen çocuklarımıza baktığımızda, Ahmet, Fatih gibi oyuncuların da bize büyük katkı vereceğini düşünüyorum. Fakat takdir edersiniz ki son gün transferlerimiz oldu. Hakan Canbazoğlu, Hakan Arslan, Samican ve Yusuf gibi. Bu arkadaşlarımıza bir süre lazım. Samican çok antrenmanlı değil. Yusuf, çok genç bir oyuncu. Hakan Arslan’ın eski alışkanlığı var, şehri biliyor, kulübü biliyor. Bunların birkaç haftaya daha ihtiyacı var. Biz, diğer arkadaşlarımızla yolumuza devam edip, bu arkadaşlarımızı aramıza katacağız. Arkadaşlığı, motivasyonu yüksek bir kadromuz var. Şehrine ve kulübüne saygı ve sevgisi olan bir ekip var. Bu ekiple beraber çok yol kat ederiz. Merak etmeyin, önde gidenler bir parça yorulurlar, geriye kalırlar. Biz, yanlarından geçeriz” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERLE SAHAYA ÇIKSAK SORUN YAŞAMAYIZ”

Altyapıya çok önem verdiğini söyleyen Bulak, Boluspor’un genç oyuncularına güvendiğini söyledi; “Altyapıya çok önem veriyorum. Çünkü, Türk genci çok yetenekli. Son elemelerde oynadığımız gençlere baktığımızda, sahada iki tane yaşlı oyuncu vardı. Emre’yi çıkarırsanız, kaleci Mert ve Cenk yaşlı. Onun dışında hep genç oyuncular. Dolayısıyla gençlere inanmak ve güvenmek lazım. Biz, bunu Balıkesirspor’da yaptık, alttan 15 tane genci aldık, 12 tane oyuncunun yanına koyduk. Onlarla bugün yollarına devam ediyorlar. Eskişehirspor geçen sezon ilk yarıda gençlerle neler yaptı görüldü. Dolayısıyla, buradaki gençleri çok daha yetenekli olarak görüyorum. Çok iyi gençler var içlerinde. Yarın, biz gençlerle sahaya çıksak sorun yaşamayız diye düşünüyorum. Onları geliştireceğiz, zaman içerisinde oynatacağız. Şuan ki takımda bulunan gençler arasından Mutlu’dan ve Muhammet’ten çok memnunum. Belki 20 gündür sakat, aramızda yok ama Bahadır’dan memnunum. Kaleci Kaan’dan ve ara sıra oynattığımız Ahmet’ten memnunum.

“GİDİP OYNAMALARINI ÇOK İSTİYORDUM”

4-5 tane daha almıştım altyapıdan ama onlar benim dediklerimi yapmadıkları için ben de onlara biraz mesafe koyuyorum. Çünkü, onları gönderip, kiralık oynatabilseydik, buraya çok hazır oyuncular olarak geleceklerdi. Fakat, bizim dediklerimizi yapacak oyuncuların yanında ailelere de ihtiyacımız var. Bu oyuncuların kulüp aitliğini anlamaları, verdiğimiz mesajları iyi değerlendirmeleri lazım. Onlar gelmiyorsa, başka oyuncularımız gelecek. Gidip oynamalarını çok istiyordum ama onlar öyle davrandılar, şimdi biz de yeni oyunculara yöneleceğiz”

“EMRE’Yİ ÇOK BEĞENİYORUM”

“UMUT MERAŞ, O BÖLGEDEKİ EN İYİ 2-3 OYUNCUDAN BİRİ”

Boluspor’dan yetişen ve A Milli Takım’da görev alan Emre Kılınç ve Umut Meraş’ı çok beğendiğini vurgulayan Bulak, Boluspor’un oyuncu bulup yetiştirme konusunda başarılı olduğunu söyledi; “Demek ki Boluspor oyuncu bulabiliyor, yetiştirebiliyor ve sunabiliyor. Elinde de tutmuyor, Türk futboluna kazandırıyor. Sanırım Emre Kılınç, Umut’a göre biraz daha fazla oynadı burada. Umut daha kısa oynadı ve hemen transfer oldu. Emre’yi çok beğeniyorum. Özellikle Sivasspor’a gittikten sonra, Türkiye’de Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür ile birlikte en yetenekli oyuncu olarak görüyorum. Milli takımda olmamasına da hayret ediyordum. Emre’nin milli takımda, iki sene önce oynamaya başlaması lazımdı. Bursa’da Samet Hoca döneminde sürekli hazırlık maçı oynuyorduk ya da maçlarını izliyordum. Umut Meraş, o bölgede bana göre, Türkiye’deki en iyi 2-3 oyuncudan biri. Yurtdışına gitmesine sevindim ama büyük takım görmesi lazımdı. Büyük takımlar 3-4 milyon €  verip yabancı oyuncu alıyorlar ama Umut’un bonservisine 1-2 milyon € verip almadılar. Ama Umut dün oynayarak hepsini bir parça üzmüştür mutlaka. Pırıl pırıl bir çocuk. Boluspor, bu tür oyuncuları mutlaka bulup çıkartacaktır. Bizim elimizde şuanda o tip oyuncularımız var. Önemli yerlere, önemli rakamlara gidecek oyuncularımız çıkacaktır.”

Editör: TE Bilisim