AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genişletilmiş il başkanları toplantısında ‘Gönül belediyeciliği seferberliği’ başlatıyorum sloganını değerlendirdi. Doğanay; “AK Partinin Genel Başkanı Sayın Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu mesaj çok açık ve net bir şekilde ortadadır. Vatandaş ile iç içe olacağız, beraber yol yürüyeceğiz, tevazuyu da elden bırakmayacağız. Gönül siyasetini bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrasında da devam edeceğiz” dedi.

Haber: Aslı Akış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti il başkanları toplantısında konuştu. Milletvekilliği seçimlerinde oy kaybının nedenlerine dikkat çektikten sonra; yerel seçimlerin bu oy kayıplarını telafi etmesi gerektiğinin üzerinde durdu.

Doğanay, “Siyaset yapabilirsin vatandaşın hizmetini de yapabilirsiniz ama vatandaşın gönlüne girmedikçe yaptıklarınız hiçbir şey ifade etmiyor” diyerek bu mesajı herkesin alması gerektiğini söyledi.

Nurettin Doğanay, 24 Haziran seçimlerinde AK Partinin aldığı oy oranının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı oy oranından daha düşün olduğuna dikkat çekerek; “İl başkanları toplantımızda Sayın Cumhurbaşkanımız tüm Türkiye’nin de izlediği üzere gönül belediyeciliği, gönül siyasetinden bahsetti. Buradaki mesele, biz bu seçimlere girdik, 24 Haziran seçimlerinde gerek sayın cumhurbaşkanımızın aldığı oy oranı gerekse AK Partinin aldığı oy oranı ortada. Dolayısıyla AK Partinin aldığı oy oranı Türkiye genelinde sayın cumhurbaşkanımızın aldığı oy oranından düşük.  Bu takdiri kullanan kim? Aziz milletimiz. Milletimiz dedi ki; Sayın Cumhurbaşkanımız ile yola devam ediyoruz AK Partimiz ile de yola devam ediyoruz ama burada aynı zamanda seçim anlamında demokrasinin geleceği ve gelişmesi, AK Parti hükümeti anlamında da baktığımız zaman vatandaş bir mesaj verdi. Bu mesajı da bizim siyasiler olarak doğru bir şekilde algılamamız lazım. Onun için gönül belediyeciliğinden, siyasetinden özellikle vurgu yaparak bahsetti. Orada bizler siyasetçiler olarak başta şahsım aynı zamanda milletvekilleri, belediye başkanları olarak alınması gereken mesajı öncellikle sandıkta, sonrasında AK Partinin genel başkanı sayın cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu mesaj çok açık ve net bir şekilde ortadadır. Burada siyaset yapabilirsin vatandaşın hizmetini de yapabilirsiniz ama vatandaşın gönlüne girmedikçe yaptıklarınız hiçbir şey ifade etmiyor. Bu belediyecilik açısından da hepimiz açısından da aynı. Her türlü hizmeti yapabilirsin ve ya merkezi hükümet olarak her türlü hizmeti yapabilirsiniz ama vatandaşa dokunmadığınız zaman onun kalbine ve gönlüne dokunmadığınız zaman, gidip bir bardak çayını içmediğiniz zaman vatandaş bize bir defa oy verir, iki defa oy verir, üç defa oy verir ve ya üçüncü de kapının önüne koyar. Bu mesajı başta şahsım olmak üzere herkes alacak. Almayan olursa yolumuza devam etmeyeceğiz. Bunu gayet açık ve net bir şekilde sayın cumhurbaşkanımız söyledi. Dolayısıyla oradan herkes mesajı çok doğru bir şekilde aldığını düşünüyorum. Biz vatandaş ile iç içe olacağız, vatandaşımız ile beraber yol yürüyeceğiz, tevazuyu da elden bırakmayacağız. Gönül siyasetini bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrasında da devam edeceğiz. Eksiklerimiz varsa da o eksikleri kapatmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim