CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğradı. Saldırı hakkında konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Yapanları, planlayanları, kurgulayanları, nefretle kınıyorum.” dedi.

Hakkari’de terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenazesinde olaylar çıktı. Ankara’nın Çubuk Akkuzu Mahallesindeki cenaze törenine Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılan CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törendeki vatandaşların saldırısına uğradı. Önce Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan grup, ardından yaşanan arbedede kendisine saldırdı. Kılıçdaroğlu, korumaları tarafından bir süre bir evde bekletildi. Güvenlik nedeniyle yaklaşık bir saat evde bekletilen Kılıçdaroğlu, zırhlı araçla evden çıkarıldı.

Saldırıyı değerlendiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bu, planlı, organize, Türkiye’yi karıştırmaya yönelik, hain bir saldırı. Bu saldırıyı tezgahlayanları da, bu saldırıya alet olanları da, bizzat katılanları da nefretle kınıyorum. Ne yapmaya çalışıyorlar? Kime hizmet ediyor bu saldırı? Orada defnedilen askerlerimizi şehit eden terör örgütü, Türkiye’deki siyasi liderlerden sadece genel başkanımıza pusu kurmuşlar. Suikast girişiminde bulunmuşlar. Akıl tutulması yaşanıyor, sen kime saldırıyorsun? Nasıl bir şey bu? Bunu ben kabul edemiyorum. Devlet yetkililerinin de bir an önce olayı tüm boyutlarıyla, ortaya çıkartıp, sorumlularla ilgili gerekli takibatı yapmasını bekliyorum. Bu hafife alınacak, protesto gösterisi gibi sosyal medyada paylaşımlar görülüyor, protesto gösterisi gibi değerlendirilemeyecek hain bir saldırı. Yapanları, planlayanları, kurgulayanları, nefretle kınıyorum.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim