Bolu Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu Bolu Ticaret ve Sanayi odasında yapılan seçimle gerçekleşti. Mevcut Başkan Hakkı Fidan ve Fikret Özen’in başkanlık için yarıştığı seçimde Hakkı Fidan 155 delegenin 98’inin oyunu alarak yeniden Oda Başkanı seçildi.

Haber: Aslı Akış

Seçime Bolu Ziraat Odası başkanı Hakkı Fidan,  Ziraat Odası başkan Adayı Fikren Özen, çiftçiler ve çok sayıda üye katıldı.

Divan Başkanlığının oluşturulduğu olağan genel kurul Saygı Duruşunun ardından İstiklal Marşının okunması ile başladı. Genel kurulda faaliyet raporu, denetim raporu, kesin hesaplar ve tahmini bütçe okundu, oylandı ve oybirliğiyle kabul edildi.

Bolu TSO’da yapılan genel kurulda başkanlık için 2 kişi yarıştı. İlk olarak Bolu Ziraat Odası başkan adayı Fikret Özen konuşma yaptı.

“ARANAN BAŞKAN DEĞİL ARAYAN BAŞKAN OLACAĞIM”

Bolu Ziraat Odası başkan adayı Fikret Özen konuşmasında üyelere seslenerek mevcut başkan Hakkı Fidan’ı eleştirdi.

Özen kurumsallaşmanın resmiyet olduğunun belirterek; “Kurumsallaşmayı kaldıracağız. Ziraat odasında bir mesaj sistemi kuruldu ve mesajlar bana gelmiyor. Ben delegeyim. Mevcut yönetim çalışmalarınız tarafsız mı? Sorarım size. Bolu küçük bir yer ve karalama olmaz. Hakkımda bu yaşıma kadar suç duyurusunda bulunulmamıştır. Başkan gibi zengin değilim ama başkan olursam kendi paramla üyelere çanta yaptıracağım. Ayrıca ziraat odası satış ofisinde parası olana tohum ve ilaç var parası olmayana yok. Aranan başkan değil arayan başkan olacağım” dedi.

HAKKI FİDAN ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Bolu Ziraat Odası başkanı Hakkı Fidan ise Ziraat Odası Başkan Adayı Fikret Özen’in kendisi ve mevcut yönetimi hakkındaki eleştirilerine cevap verdi.  Ziraat Odasının mülkü olan binanın eski kiracısı Sibel pehlivandan 300 bin TL kira alacağı olduğunu da dikkat çeken Fidan eski yönetim ile ilgili süreçleri anlattı.  Eski yönetim ve meclis zamanında satış mağazasından 206 bin TL’lik bir alacak tespit ettik. 6 ay bekledik. 6 ay sonrada avukata verdik. Fikret Özen iki tane büro aldıklarını söylüyor. Bu binalarda yolsuzluk olmuş mu kim yapmış acaba? Odaya alınan aracı kimler kendi aracı gibi kullandı?” diye konuştu.

Konuşmalarında ardından yapılan seçimde 155 delegeden 151’i oy kullandı. Kullanılan oyun 98’ini Fidan, 52’sini Özen alırken 1 oy da geçersiz sayıldı. Hakkı Fidan, yeniden 4 yıllık süreyle Ziraat Odası başkanlığı görevine seçildi.

 

Editör: TE Bilisim