Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Hoş Geldin Yemeği’ bu yıl da öğrencilere ikram edildi.

Haber: Aslı Akış

Üniversitenin Gölköy yerleşkesinde verilen yemeğe, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Namdar, vakıf üyeleri, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı ile Bolu Kalkınma Vakfı'nın 2005 yılında başlattığı “Üniversite Halk Kaynaşma Yemeği” bu yıl da devam etti. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne yeni kayıt yaptıran öğrenciler için her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Hoş Geldin Yemeği’ne ilimizde faaliyet göstermekte olan birçok firma katkıda bulundu.

Yemek ikramı sonrasında bir açıklama yapan Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Namdar, halk kaynaşması adı verilen yemeğin yaklaşık 10 yıldır devam ettiğini belirterek; “Öncelikle İzzet Baysal büyüğümüzü hayırların efendisi diye bildiğimiz büyüğümüzü üniversiteyi bize kazandırmış olması nedeniyle teşekkür ediyoruz. Onun yaptığı iyilikler, onun yaptığı hayırlar sonucunda bizde Bolu Kalkınma Tanıtma Vakfı olarak geleneksel hale getirdiğimiz üniversite öğrencimize akademik yılın açılışında ‘Hoş Geldin’ adıyla, mezuniyet töreninde de ‘güle güle’ adı altında yemek veriyoruz. ‘Halk kaynaşması’ adını verdiğimiz bu yemeğe büyük bir çoğunluğu halkımızın iştirak edip, bağışları ile veriyoruz. Biz vakıf olarak sadece bu konunun organizasyonunu ve yönetim tarzıyla ilgili olaylarını sağlıyoruz. Yaklaşık 10 yıldır devam eden bir olay. Burada en mutlu olan şey şu, yemeği dağıtırken bu yemekte öğrencilerimizle beraber velilerinde geldiğini gördük. Bu veliler, böyle bir yemeğin başka bir üniversitede dağıtılmadığını, parasını vermek suretiyle cebine saldırdığını gördük. Parasız vakıf olarak, bunu veriyoruz. Bolu öğrencisine, aile sıcaklığını kaybetmemeleri açısından bir anlamda ‘hoş geldin’ ifadesi, bir anlamda öğretim başlangıcından liseye gelinceye kadar bir eğitim maratonu içinde olan öğrenciler, üniversiteyi kazanıp geldiklerinde aile yuvalarından kopmuş oluyorlar. Buraya ilk geldiklerinde böyle bir yemeği vermekle Bolu halkı ile üniversite öğrencimizi yabancı olmadıklarını anlatabilmek açısıyla kucaklamış oluyor halk. Bu bakımdan mutluyuz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim