Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi, Adli ve İdari Yargı 2018 Yılı Ana Kararnameleri ile adli yargıda 3 bin 19, idari yargıda ise 301 hakim ve savcının görev yerinin değiştirilirken, söz konusu kararnameyle Bolu ve ilçelerinde 5 Cumhuriyet Savcısı ve 3 Hakim başka illerde görevlendirilirken, 2 Hakim ve 1 Cumhuriyet Savcısı da ilimize atandı.

Binlerce hakim ve savcının beklediği HSK'nın, yaz kararnamesi tamamlandı. Yaz Kararnamesi ile 113 il ve ilçenin hakim ve savcılarının görev yeri değiştirildi. Kararnamede 3bin 19'u adli 301'i idari olmak üzere 3 bin 320 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

YAZ KARARNAMESİ 2 DEFA ERTELENDİ

HSK daha önce yaz kararnamesinin 11 Temmuz'a kadar yayımlanacağını açıklamıştı. Ancak Yargıtay ve Danıştay üyeliği seçimleri nedeniyle bu tarih iki kez erteledi.

Tayin olan ve yeni yerlerinde görevlendirilen savcıları isimleri şöyle:

Bolu Cumhuriyet Savcısı Gökhan Tekin Hatay Cumhuriyet Savcılığına, Bolu Hakimi Şule Çağlar Yargıtay Tetkik Hakimliğine, Gerede Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aksu Gaziantep Cumhuriyet Savcılığına, Bolu Cumhuriyet Savcısı Hami Can Osmaniye Cumhuriyet Savcılığına, Gerede Cumhuriyet Savcılısı Ali Dokumacı Gaziantep Cumhuriyet Savcılığına, Mudurnu Cumhuriyet Savcısı Gülizar Erden Adıyaman Cumhuriyet Savcılığına, Göynük Hakimi Yeliz Aksu Yargıtay Tetkik Hakimliğine ve Göynük Hakimi Oğuzhan Altekin Kulu Hakimliğine atandı.

Kararname kapsamında ayrıca Çat Hakimi Hülya Karcı Gerede Hakimliğine, Sarıveliler Hakimi Abdullah Yavuz Gerede Cumhuriyet Savcılığına ve Van Hakimi Zafer Koç’un Bolu Hakimliğine getirildiği belirtildi.

 

 

Editör: TE Bilisim