31 Mart yerel seçimleri sonrası İl Genel Meclisinde Nisan Ayı toplantıları başlıyor. 31 Mart yerel seçimleri geride kaldı. Sadece Belediye Başkanlarının değil İl Genel Meclis üyelerinin de belirlendiği seçimler sonunda Bolu’yu 23 meclis üyesi temsil edecek. YSK tarafından resmileşen sonuçların ardından seçilen meclis üyeleri mazbatalarını aldı. İl Genel Meclisinin Nisan Ayı ilk toplantısı bugün gerçekleşecek. Toplantıda ilk olarak İl Genel Meclis Başkanı seçilecek. Meclis Başkanının, çoğunluğu elinde bulunduran AK Partili üyelerden biri olması bekleniyor.

MEHMET FATİH YALINIZ 

31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilçelerden gelecek olan İl Genel Meclis Üyeleri de belli oldu. Toplam 23 üyenin yer aldığı İl Genel Meclisinde bugün gerçekleşecek toplantıda Meclis Başkanı, Divan üyeleri ve İhtisas Komisyonlarına üye seçimi gerçekleştirecek.

BAŞKAN SEÇİLECEK

Toplantı İl Genel Meclis Salonunda saat 10:00’da en yaşlı üye başkanlığında gerçekleşecek. Bu isim Gerede İl Genel Meclis Üyesi Üzeyir Ercivan. Ercivan’a ilk oturumda en genç iki meclis üyesi divan katibi olarak eşlik edecek. Toplantıda ilk olarak Meclis Başkanı ve divan üyelerinin seçimi gerçekleştirilecek. Daha önceki dönemde 2014-2019 yılları arasında 5 yıl boyunca Meclis Başkanlığı yapan Yaşar Yüceer ile AK Parti’nin 1’inci sıradan İl Genel Meclis Üyesi adayı olan Mazhar Bozoğlu’nun başkanlık için aday olduğu öğrenilirken, sandıktan kimin adının çıkacağı merakla bekleniyor.

YENİ DÖNEMDE HANGİ İSİMLER VAR?

31 Mart yerel seçimleri sonrası kesinleşen listeye göre İl Genel Meclisinde 5 yıl boyunca görev yapacak isimlerse şu şekilde; Bolu Merkez ilçe Mazhar Bozoğlu (AK Parti), Zerrin Yavuz Açıkalın (AK Parti), Yaşar Yüceer (AK Parti), Erhan Beykoz (CHP), Bedri Pehlivan (CHP), Erdal Tombak (CHP), Dörtdivan ilçesi Şahin Serin (AK Parti), Dursun Fidan (AK Parti), Gerede ilçesi Mustafa Kemal Atay (AK Parti), Üzeyir Ercivan (AK Parti), Salih Acar (MHP), Göynük ilçesi Mehmet Özkan (AK Parti), Ali Karaoğlu (MHP), Kıbrıscık ilçesi Ümit Doğangün (AK Parti), Alaattin Karadoğan (CHP), Mengen ilçesi Hüseyin Şenkan (AK Parti), Eyüp Beşli (CHP), Mudurnu ilçesi Salih Şener (AK Parti), Yusuf Mintaş (AK Parti), Seben ilçesi İsmail Akman (AK Parti), Hüseyin Öztürk (AK Parti), Yeniçağa ilçesi Tevfik Ay (AK Parti), Erdoğan Yetkin (AK Parti).

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim