Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası nedeniyle Beypiliç Üretim Tesisleri’ni ziyaret etti. İş sağlığı ve güvenliği farkındalığı oluşturmak amacıyla yapılan ziyarette uzmanlar, üretim tesislerinde alınan güvenlik önlemlerini yerinde inceledi.

 Haber: Ömer Çetinaslan

 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Beypiliç Üretim Tesislerine ziyaret gerçekleştirildi.  İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri ve İş Güvenliği Uzmanları, üretim tesislerinde alınan güvenlik önlemlerini hakkında bilgi aldı.

Ziyarete, Bolu İl sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Büşra Deligöz, İş Güvenliği Uzmanı Derya Akkurt Duran, Şube Müdürü Muhammet Başaran ve Sosyal Projeler Sorumlusu Emine Özdoğan katıldı.

 “İŞ GÜVENLİĞİ ÖNLEMLERİNİ ALDIKLARINI GÖRDÜK”

Ziyaret sonrasında açıklama yapan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Büşra Deligöz, iş kazaları ve meslek hastalıkları konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, “İl Sağlık Müdürlüğü olarak çalışan sağlığı ile ilgili farkındalık oluşturmak amaçlı Beypiliç’i ziyaret ettik. 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla bu etkinliklerimize başlamak istedik.

Yaklaşık olarak dünyada, ILO’nun vermiş olduğu değerlere baktığımızda 270 milyon iş kazası ve 160 milyon meslek hastalığı tespiti yapılmaktadır. Biz de bu kadar büyük bir nüfusun sağlığını korumakla yükümlüyüz. Dolayısıyla Bolu ilinde özellikle kanatlı sektöründe çalışanlara karşı bu farkındalığa başlamak istedik. Fabrikanın bir bölümünü gezdik, yeteri kadar iş güvenliği önlemlerini aldıklarını gördük” şeklinde konuştu.

“FARKINDALIĞIN ARTMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Deligöz’ün ardından konuşan İş Güvenliği Uzmanı Derya Akkurt Duran ise, Beypiliç Üretim Tesislerinde tüm tedbirlerin alınmış olduğunu gördüklerini ifade ederek, “Gerekli bütün tedbirlerin yerinde alındığını gördük. Gerektiğinde de çalışanlara eğitimler verildiğinden bahsettiler. Biz bu farkındalığın sektöre daha geniş biçimde yayılması için elimizden geleni yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim