İmar Barışı özellikle yaylalarda talana neden oluyor. Yaylalara gecekondu gibi kısa sürede evler yapılarak imar barışından yararlanılıyor fakat bu durum yaylalardaki diğer vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Haber merkezimize de bu konuyla ilgili birçok şikâyet geliyor.

Ülkemizde ruhsatsız yapılar sorununu çözmek için hükümet ‘İmar Barışı’ yasası çıkardı. Bu yasayla birlikte kullanılan fakat ruhsatsız olan yapılara bir kereye mahsus af getirmişti.  Bu yapıların ise 31 Aralık 2017’den önce yapılmış olması şartı da özellikle imar barışı yasasına koyulmuştu. Fakat yasaya müracaat süresinin yaklaşık 5 aylık bir süreyi kapsaması nedeniyle bu sürede birçok yeni yapılar inşa edilerek imar barışından yararlanılmaya çalışıldı. Özellikle köylerde ve yaylalarda çok sayıda bir gecede kondurulan yapılar ortaya çıktı.

Özellikle bu durum, Bolu gibi yayla kültürünün olduğu illerde talan haline dönüşürken Bolu Valiliği’nin hazır beton firmalarının yaylalara beton dökmesini yasaklaması da işe yaramadı. Birçok yaylada prefabrik ve ahşap yapılar ‘kondurulmaya’ devam ediyor. Bu yapıların bir kısmı şikâyet edilirken birçoğuna ‘komşuluk ilişkisi’ zarar görmesin gerekçesiyle göz yumuluyor.

Haber merkezimize de konuyla ilgili pek çok şikâyet gelirken, vatandaşlar devletin yeterince tedbir almadığını ifade ediyorlar.

Editör: TE Bilisim