Avrupa Birliği ortak finansmanı ile yürütülen 'Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu' kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)'nun tanıtım otobüsü Bolu’da faaliyetine başladı.

Vatandaşların yoğun olarak kullandığı İŞ-KUR tanıtım otobüsünde, istihdam ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler veriliyor. Tanıtım otobüsünün yanı sıra uzman personel de şehirde dolaşarak vatandaşları bilgilendiriyor.

Bolu İŞKUR Müdürü İsmail Yalçın istihdamın artırılmasıyla ilgili hizmetler hakkında bilgiler verdi.

Yalçın; “3 bin hedef koymuştuk ve şu an biz 3 bin hedefimizi aşmış durumdayız.”  dedi.

Yalçın sözlerine şu şekilde devam etti, “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde şubat ayında başlatılan istihdamda milli seferberlik kapsamında bakanlığımızın çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bugün de Genel Müdürlüğümüzün Bakanlığımızın hizmet otobüsü Bolumuzu ziyaret etti. İstihdamın artırılması ve muhafazasıyla ilgili bütün çalışmalarımızı yürütmek üzere hizmetlerimizin vatandaşımızın ve halkın ayağına getirmek adına hizmet otobüsümüzde Bolu ilimizde bugün demokrasi meydanında malum günün arifesinde yıl senesi devriyesinde hizmet üretmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın iş kur ile ilgili yeni bir iş ile ilgili ya da iş gücü piyasası ile ilgili ya da iş hayatı ile ilgili bütün sorunlarına ve bütün dertlerine çözüm üretmek için bakanlık olarak hizmetimize devam ediyoruz dolayısıyla vatandaşlarımızın konuyla ilgili standımızı otobüsümüzü ziyaret etmelerini arzu ediyoruz. Özellikle istihdam seferberliği kapsamında ilimizde çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Yılbaşından bu yana ciddi manada bir istihdam artışımızı sağlamış durumdayız. Biliyorsunuz ki Bolu ili olarak istihdamda 3 bin hedef koymuştuk ve şu an biz 3 bin hedefimizi aşmış durumdayız. Bundan sonrada yılsonuna kadar istihdamla ilgili çalışmalarımız devam edecek. Yalnız yeni bir değişiklikle istihdam artık seferberliğinin ikinci fazını iş sağlığı ve güvenliği konularına ayırmak istiyoruz. Dolayısıyla Bakanlık olarak çalışma hayatında çalışanlarında mutlu olacakları kendilerini rahat hissedecekleri bir ortamın hazırlanması   ve güvenli bir iş hayatı için iş sağlığı konularında bundan daha dikkatli olacağız. Eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarını farkındalık çalışmalarını bundan sonrada devam ettireceğiz.

TÜRKİYE’Yİ TEK TEK DOLAŞACAK”

Vatandaşlarımız iş başvurularını buradan yapabilirler. Kuruma gitmelerine gerek yok açık iş konumlarına iş başvurularını buradan yapabilirler açık iş pozisyonlarına yönlendirmelerini buradan doğrudan yapabiliriz. Şu an iş ve meslek danışmanlarımız aynı zamanda burada mesleki danışmanlık ve rehberlik faaliyetlerine devam ediyor. Bugün akşama kadar otobüsümüz burada yarın Düzce’ye geçecek 81 il bütün Türkiye’yi tek tek dolaşacak.

TEŞVİKLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİKLER

En son çıkartılan teşvik programından yararlanmak için biliyorsunuz geriye dönük 3 ay işsiz olma şartı vardı. Bakanlığımızın yeni çalışmasıyla bu değiştirilecek tez zamanda hayata girer umarım. Geriye dönük 10 günlük işsiz olması yeterli olacak ama şu an değişiklik yapılmış durumda değil çalışma aşamasında inşallah tez zamanda bu değişiklik de yapılarak istihdamın önündeki engel gibi görülen teşvikin durumu da değiştirilmiştir. Otobüsümüz yılbaşından beri hizmetlerine devam ediyor. Özellikle milli istihdam seferberliği kapsamında bütün Türkiye’yi gezecek. 81 ili dolaşacak bugün de Bolu da hizmet verecek.

 

 

Editör: TE Bilisim