Bolu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Yalçın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan '100 Günlük Eylem Planı' kapsamında hayata geçirilen 'İş'te Anne Projesi' hakkında bilgiler verdi. Yalçın; “Türkiye genelinde 5 bin, Bolu ilinde ise şuan 9 kişilik bir kontenjanımız var. Temel şartımız, 0-15 yaş arası çocuğu olmak ve kimliği ile bize ibraz etmesi ya da aynı yaşa sahip evlat edinmiş olmak” dedi.

 HABER: Aslı Akış

Yalçın, “İşte Anne projesi ile hedef kitle içerisinde yer alan annelerin iş gücüne katılımını ve istihdam edilebilirliklerini arttırmak maksadıyla İş’te Anne projesi başlatıldığını ifade etti ve kreş desteği sağlanacağını söyledi.

“AMAÇ İŞ BULMALARINI KOLAYLAŞTIRMAK”

İş’te Anne Projesinin amacının olduğunu kaydeden Yalçın; “İş’te Anne projesinin amacı, çocuğu olan evli kadınların, iş gücü piyasasına hazırlanması ve bir meslekleri yoksa mesleki eğitimden geçirilerek meslek edinmeleri ve bulmalarını kolaylaştırmaktır. Eğer mevcut mesleklerinde iş bulmakta zorluk çekiyorlarsa ise mesleki eğitim ile yeni meslek ve beceriler kazandırılarak iş gücü piyasasına alınmaları ile ilgili bir projedir. Bu proje, ‘100 Günlük Eylem Planı’ dâhilinde Sayın cumhurbaşkanımızın belirlemiş olduğu bir proje ama uygulaması bakanlığımız tarafından yapılacak” ifadelerini kullandı.

“KREŞ DESTEĞİ SAĞLIYORUZ”

İş’te Anne projesi kapsamında 2-5 yaş arası çocuğu olan annelere kreş desteği verileceğini belirten Bolu İŞKUR İl Müdürü İsmail Yalçın, Sosyal-Ekonomik yardım alan veya koruma tedbiri uygulanan annelerin öncelikli olduğunu söyledi. Yalçın; “Türkiye genelinde 5 bin, Bolu ilinde ise şuan 9 kişilik bir kontenjanımız var. Katılımcıları genel müdürlüğümüz belirleyecek ama önceliği sosyal yardım alan ya da ekonomik destek alan veya bakanlığımızca belirlenecek olan, ‘koruma tedbiri’ uygulanan anneler olacak. Temel şartımız, 0-15 yaş arası çocuğu olmak ve kimliği ile bize ibraz etmesi ya da aynı yaşa sahip evlat edinmiş olmak. Eğer bu annemiz bizim açacağımız en az %50 istihdam garantili, Mesleki Eğitim Kurslarına ya da İş Başı Eğitim programlarına katılırsa, program süresince her gün 70 TL ücret alacak. Eğer 2-5 yaş arası çocuğu varsa ve kreşe gönderiyorsa, sanayi sektöründe Mesleki Eğitim Kursları, imalat sektöründe İşbaşı Eğitim programlarına katılmaları durumunda fatura ibrazı esas olmak üzere 400TL’ye kadar kreş desteğini de bu annelerimize sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim