Bolu Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İsmail Yalçın, ilimizde 2019 yılı ilk 7 ayında istihdam edilen kişi sayılarını açıkladı. Yalçın; “Biz İŞKUR olarak ilk 7 ayda 3 bin 50 vatandaşımıza iş bulduk onların çalışmalarını ve para kazanmalarına aracılık etmiş olduk” dedi.

Haber: ASLI AKIŞ

İstihdamın korunması ve artırılması, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması ve özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılmasını amaçlayan İŞKUR, istihdama aracılık etmeyi sürdürüyor.

Bolu İŞKUR Müdürü İsmail Yalçın, kadın ve genç verilerinin de ilimizde ülke ortalamasına bakıldığında iyi olduğunun altını çizerek engelli çalışan istihdam edilmesi konusunda işletmelere teşekkür etti.

“İSTİHDAM AÇISINDAN İLİMİZDE SIKINTI YAŞAMADIK”

Bolu Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İsmail Yalçın, 2018 yılında istihdam açısından ilimizde bir sıkıntı yaşanmadığını vurgulayarak; “2018 yılında ülkemiz istihdam açısından zor bir süreç yaşadı. İlimizde bu sürecin etki oranı azdı. Ana işletmelerimiz ihracata dayalı çalıştıkları için 2018 yılında ilimizde çok fazla sıkıntı yaşamadık. Buna rağmen sigortalı çalışan sayısında kaybımız oldu. Kısa çalışma ödeneğinden az da olsa işletmelerimiz istifade etti. Kısa çalışma ödeneğinde istifade etmelerini istediğimiz işletme sayısının çoğalmasında biz fayda görüyoruz” şeklinde konuştu.

“İLİMİZDE KADIN ÇALIŞAN SAYISI ÜLKE ORTALAMASININ ÜSTÜNDE”

İsmail Yalçın, kadın çalışan sayısının ilimizde ülke ortalamasının üstünde olduğunun altını çizerek; “İlimizde 4A, 4B ve 4C kapsamında 91 bin çalışanımız var. Dolayısıyla nüfusun 1/3’ü şu an aktif çalışan. Biz İŞKUR olarak ilk 7 ayda 3 bin 50 işe yerleştirme yaptık. 3 bin 50 vatandaşımıza ilk 7 ayda iş bulduk onların çalışmalarını ve para kazanmalarına aracılık etmiş olduk. Bu 3 bin 50 işe yerleştirmemizin 1348’ kadın. Ülke ortalamasına baktığımızda da kadın çalışan sayısı ilimizde ülke ortalamasının üstünde” dedi.

İŞE YERLEŞTİRMELERİN 1060’I GENÇ

“Gençlerin işe yerleştirilmelerinde kurum olarak önem veriyoruz” diyen İsmail Yalçın; “Şu an işsizlik rakamlarına baktığımızda işsizlik oranının en yüksek olduğu gençlerimizde, işe yerleştirmelerimizin ilk 7 ayındaki 18-25 yaş arası dediğimiz 1060 tanesi genç vatandaşlarımız” ifadelerini kullandı.

“ENGELLİ ÇALIŞAN ORANIMIZ HİÇ DÜŞMEDİ”

Engelli çalıştıran işletmelere de teşekkür eden Yalçın; “Engelli konusunda işletmelerimize teşekkür ediyorum. İşletmelerimizin engelli çalıştırma zorunluluklarındaki doluluk oranı ilimizde %95’in altına hiç düşmedi. Hatta zorunlu çalıştırma kotasının üstünde ve zorunlu çalıştırma durumu olmamasına rağmen engelli çalıştıran işletmelerimiz var. İlk 7 ayda baktığımızda 61 engelli vatandaşımızı da işe yerleştirmiş surumdayız” diye konuştu.

“BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE İSTİHDAM VAR”

Bolu’da beyaz et sektöründe çalışacak eleman bulmakta zorlandıklarını kaydeden Yalçın; “Bazı sektörlerde çalıştıracak insan bulmakta zorlanıyoruz. Bizim ilimizin beyaz et sektörü ile ilgili bir yoğunluğu var. Ciddi manada beyaz et sektöründe istihdam var ve bu sektörde zaman zaman çalışacak eleman bulmakta zorlanıyoruz. Çalışma ortamı gıda üretim olduğu için soğuk olmasından kaynaklanan bir isteksizlik var. Buna da farklı çözümler üretmeye çalışıyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilisim