İstihdam Seferberliği bilgilendirme toplantılarının ilki, Bolu’da en fazla istihdam sağlayan firma temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

Kentteki bir otelde düzenlenen toplantıya, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, TSO Meclis Başkanı Halit Ergül, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, SGK İl Müdürü Mustafa Turan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Yalçın, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Kaygusuz, OSB Müdürü Mustafa Gülen ve ilimizde en fazla istihdam sağlayan firma temsilcileri katıldı.

Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, dönem dönem üyelerle sektörel toplantılar yaptıklarını, bu kez de istihdam seferberliği konusunda bir araya geldiklerini belirterek katılım gösteren tüm firmalara teşekkür etti. Ateş, 21 Ocak’ta TOBB’de gerçekleştirilen Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan istihdam seferberliği çağrısı üzerine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve ilgili bakanlıkların çalışmalarıyla bugüne kadar verilen en nitelikli istihdam teşviklerinin hayata geçirildiğini söyledi ve Bolu iş dünyası adına teşekkür etti. İşverenleri bu teşviklerden azami ölçüde yararlanmaya davet eden Başkan Ateş, Bolu iş dünyası olarak istihdam seferberliğine mümkün olan en iyi katkıyı sağlayabilmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

İstihdam Seferberliği toplantısına, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Yalçın ile SGK İl Müdürü Mustafa Turan, istihdam seferberliği kapsamında devlet tarafından sağlanan işveren destekleri ile ilgili sunumlar yaptılar.

“BOLU EN İYİ KATKIYI VERECEKTİR”

Bolu’daki istihdama ilave değer kazandırmak için firma temsilcileriyle buluştuklarını kaydeden Bolu Valisi Ahmet Ümit, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan İstihdam Seferberliği kapsamında Bolu olarak üzerlerine düşen görevi devlet millet ele ele vermek için toplandıklarını kaydetti.

Bolu’nun İstihdam Seferberliğine en iyi katkıyı yapacağına inandığının altını çizerek konuşmasına devam eden Vali Ahmet Ümit, Bolu’nun ülke kalkınmasına çok önemli katkılar sunduğunu ve bu seferberlikle katkısının daha da artacağına inandığını belirtti.

Milli İstihdam Seferberliğinde hem ülke olarak hem de Bolu olarak konulan hedefi geçeceklerini umduğunu belirten Vali Ümit, “Çalışan insanlarımızın yüzünün gülmesi, bununla birlikte ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunulması hepimizi mutlu ediyor. Bu gerçekten takdir edilmesi gereken bir davranış. Sizleri bu nedenle tebrik ediyorum. Bu anlamda da toplumumuzun, ülkemizin, milletimizin huzuruna çok değerli katkılar veriyorsunuz. Bu toplantının ilimize hayırlar getireceğine inanıyor, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde başlatılan İstihdam Seferberliğine Bolu iş dünyasının en iyi katkıyı vereceğine inanıyor, destekleriniz için sizlere teşekkür ediyorum.

Ülkemize, milletimize ve gönül coğrafyamıza karşı uluslararası platformlarda ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel alanlarda uygulanan acımasız ve sinsi saldırılara karşı biz hep birlikte, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Her zamankinden daha fazla dayanışma örneği göstermeliyiz, imkânlarımızı paylaşmalıyız. Çünkü aynı zamanda paylaştıkça sosyal refah, huzur artacak, daha güvenli ve daha güçlü hale geleceğiz. Tüm işverenlerimizi istihdam seferberliği konusunda maksimum katılıma davet ediyorum. Bilindiği gibi her ilave istihdam için devletimizin de işverenlerimize çok ciddi manada katkıları bulunmaktadır. Bunların neler olduğu işletme ziyaretlerimizde ilgili arkadaşlarımız tarafından anlatılmaktadır. Valilik olarak biz de çalışma talebinde bulunan vatandaşlarımızdan ihtiyacı olanları işverenlerimizin ihtiyaç duyduğu alanlara göre istihdama hazırlanmaları noktasında katkı sağlayabiliriz” dedi.

Toplantının devamında, katılımcı firmalar söz alarak istihdam seferberliği kapsamında yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmaları, ayrıca firma ve sektörleriyle ilgili sorun ve taleplerini aktardı.

 

Editör: TE Bilisim